cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

prehod iz porodnišnice domov

clock-img

23.11.2008, 18:39

clock-img

PetraSkok

pencil-img

202

mene pa zanima, kako ste novorojenčke pripeljale domov - je bilo to v košari ali v lupinici. Ne vem, zdi se mi, da je lupinica še prehitro za novorojenčka, ni čisto v vodoravnem položaju...ne vem no....vesela bom vaših nasvetov....

clock-img

23.11.2008, 18:41

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.11.2008, 18:42

clock-img

botrca

pencil-img

14679

Po zakonu moraš dojenčka imet v lupinici drugače ga ne smeš vozit. Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit?

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

23.11.2008, 18:44

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit?

Saj sprašuje ali košara ali lupinica.

clock-img

23.11.2008, 18:45

clock-img

PetraSkok

pencil-img

202

ne kar tako, mislila sem, ker bo zima in ker bo šele novorojenček, da je zanj na samem začetku boljše košara kot lupinica!

clock-img

23.11.2008, 18:46

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

Tosto kar ga boš peljala domov mu ne bo nič škodilo

clock-img

23.11.2008, 18:51

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Peljali nedonošenko v lupinici. Ni ji bilo preveč všeč, ker mami ni bilo všeč user posted image . Ampak, varnost je na 1. mestu

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

23.11.2008, 19:32

clock-img

Kranjcanka

pencil-img

193

:) ta je pa dobra. ravno lupinice so namenjene novorojenckom in malim dojenckom.

ce ti je pa problem pa kupi kosaro za v avto. quinny vem da jih ima. car-cot?

lp

clock-img

23.11.2008, 20:56

clock-img

Zofy

pencil-img

2416

Po moje je bolje lupinica, ker je 100x bolj varna kot te košare, ki se jih tudi lahko pripne v avto. Varnost je na 1. mestu.

clock-img

23.11.2008, 21:02

clock-img

moyca

pencil-img

240

mi smo našo user posted image  pripeljali v lupinici, iz porodnišnice do doma imamo približno 1h vožnje. Je pa ful uživala v vožnji, če smo se ustavili, se je takoj začela dretiuser posted image

clock-img

23.11.2008, 21:32

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

23.11.2008, 21:35

clock-img

N _ B

pencil-img

2844

Oba v lupinici. Nobeden se ni prav nič pritoževal. Ko smo speljali sta oba zaspala user posted image . Je pa res, da tisti majčkeni cmoček izgleda tako nebogljeno v tej lupinici. Fino je, da ima podloženo ritko in oporo za glavico. Pri naši je bilo to zraven.

clock-img

23.11.2008, 21:36

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

Kot že zgoraj rečeno - lupinica je v bistvu avtosedež za novorojenčke in majhne dojenčke, košara pa to ni in se je niti ne da v avtu fiksirat - seveda, bog ne daj - ampak predstavljaj si, da pride do nesreče - tega nikoli ne moreš predvideti. Mi imamo 45 minut in smo jo brez težav peljali v lupinici - se ji je kr fajn zdelo.

clock-img

23.11.2008, 22:06

clock-img

Pandica

pencil-img

5280

V lupinici user posted image

SREČA..... tako majhna, da jo lahko držiš v naročju, a hkrati tako velika, da napolni življenje z ljubeznijo! Ta sreča je moja deklica Zala

clock-img

23.11.2008, 22:26

clock-img

karmy85

pencil-img

339

Enako v lupinici.

clock-img

23.11.2008, 22:41

clock-img

Jelcy

pencil-img

436

Mi pa smo nasega peljali v kosari.

clock-img

23.11.2008, 22:50

clock-img

tosja

pencil-img

3706

IZVIRNO SPOROČILO: PetraSkok

mene pa zanima, kako ste novorojenčke pripeljale domov - je bilo to v košari ali v lupinici.

V lupinici.

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

clock-img

24.11.2008, 07:20

clock-img

barni

pencil-img

1096

V lupinici, ki je po zakonu obvezna. Ceprav je bolje, ce je otrok v vodoravnem polozaju zaradi prostega prehoda dihalnih poti. Menda celo delajo studije koliko otroku pade saturacija med prevozom v lupinici iz porodnisnice domov, ce je voznja nekoliko daljsa.

Skratka itak mislim da nimas izbire. V lupinici pa ga podlozi, ce bo malo manjsi, da mu cimbolj sprostis dihalne poti, lahko pa v porodnisnici vprasas fizioterapevtko, nam je pokazala kako se podlozi lupinica s plenickami, da je otrok v dobrem polozaju.

clock-img

24.11.2008, 09:29

clock-img

botrca

pencil-img

14679

IZVIRNO SPOROČILO: Volga

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Kam si ga pa mislila dat? Kar tako vozit?

Saj sprašuje ali košara ali lupinica.

Kaj ti se nikoli ne zmotiš? Napadaš vse poprek. Bog ti pomagaj. Mi smo našega peljali v lupinici. 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

clock-img

24.11.2008, 09:38

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Jaz pa sem najino punčko držala kar v naročju......in to zaradi tega, ker naju je njen prihod na svet presenetil in nisva imela še prav "zmontirane" lupinice v avtu....smo pa doma le 5 minut vstran od porodnišnice.......

clock-img

24.11.2008, 17:00

clock-img

panda22

pencil-img

63

Jaz sem peljala user posted image v košari. Je pa res, da imam košaro tako, da otroka v košari pripnem in namontiram v avto. Tako sem otroka če smo kam šli vozili en mesec. Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat.

clock-img

24.11.2008, 17:23

clock-img

Tisana

pencil-img

1164

Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat.

Baje v položaju, ki je podoben položaju fetusa. Dvomim, da je to tako slabo. Sicer pa, na to temo je bilo že veliko iskric in isker...

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

clock-img

24.11.2008, 19:26

clock-img

liliana

pencil-img

10282

Meni je pediatrinja rekla, da boljše da je otrok v lupinici kot pa v ležalnikih.....ker se v ležalnikih lahko odriva z nogami, v lupinici pa tega ne more.......

clock-img

24.11.2008, 19:28

clock-img

Petr_a

pencil-img

803

Joooj,pa saj ne bo cel dan imela otroka noter.Peljala ga bo domov in otrok naj bo v lupinici.
koliko škode pa naredi nepravilni handling ki ga 80 % staršev ne poznate pa se sploh ne obremenjujete kajne user posted image

clock-img

24.11.2008, 19:40

clock-img

zmajaz

pencil-img

5781

IZVIRNO SPOROČILO: panda22
Jaz sem peljala user posted image v košari. Je pa res, da imam košaro tako, da otroka v košari pripnem in namontiram v avto. Tako sem otroka če smo kam šli vozili en mesec. Čeprav govorijo koliko je varna lupinica - to je že res, ampak da bi se zavedali koliko v lupinici otrokova hrbtenica trpi in v kakšnem položaju je hrbtenica. To bi se bilo tud kdaj dobro vprašat.

Za vprašat se je tudi, kaj bi se zgodilo z otročkom v košari, če bi prišlo do prometne nesreče - do te lahko pride, tudi če se pelješ samo 5 minut daleč. Kar se pa hrbtenice tiče - ne vem, zakaj moraš potem otroka na rokah držat tako, kot da je v jajčki - v bistvu malo zvit, in nikakor ne ravno, če misliš, da potem hrbtenica trpi. Pa tudi v maternici je hrbtenica vse prej ko v ravnem položaju.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem