IZVIRNO SPOROČILO: Pupsika
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007
no, mene pa moti, če již že takoj zanima kakšna je plača..halo? saj še sploh nisi pokazal kako delaš in koliko si sposoben, pa bi že o denarju?
Mislim, da Rija govori o tem, če delodajalec njih vpraša koliko pričakujejo...kar se meni zdi čisto normalno vprašanje, tudi meni so ga skoraj vedno, kadar sem bila na razgovoru, postavili...
Če te delodajalec vpraša koliko plačila pričakuješ pač poveš...meni so to ne zdi nič takega
.
In v prvi vrsti delamo zaradi denarja.
ja, točno tako.
glede na to, da je socializma že nekaj časa konec, je tako vprašanje eno izmed najbolj pomembnih pri novi službi. seveda bi odpadel tudi v primeru, da pride in takoj zahteva recimo 2000 jurja....itak, da se je potrebno dokazati.
meni so res hecna ta učenja, da na razgovoru ne vprašaj za plačo....ja, kdaj pa boš.....ok, mogoče se ni treba do centa zjasniti glih na prvem, če pa te povabijo še na katerega, pa je to najpomembneje.
in hecno mi je, ko mi kandidati vestno zatrjujejo, da plača sploh ni in ni pomembna. potem pa jim povem, da je pri nas plača sestavljena iz fiksnega in variabilnega dela (po procentih) in kar naenkrat so vedno bolani, imajo take i onakve težave

....in tisti, ki si upa spejeti tako delo, vem, da je prepričan v svoje sposobnosti.
glede dopustov jaz ne kompliciram: pri nas me morajo punce samo seznaniti, kaj so se zmenile in dokler se lahko same zmenijo in delo teče nemoteno, se ne vtikam. edino velja, da sem jaz prva, kar se tiče določitve dopusta. prav tako za delovni čas: trgovina mora biti odprta 12 ur dnevno kak se bodo zmenile, je njihova stvar.
ko pa se bodo prvič spričkale, bom pa jaz začela voditi urnike. ampak to se v desetih letih še ni zgodilo.
pri nas gre torej vse na zaupanje in moram rečt, da smo kar vsi zadovoljni.