IZVIRNO SPOROČILO: zverinca
dojenje: jaz opažam nihanja, ampak vem tudi zakaj: stres. Tako da skušam čez dan ležati ko lahko in veliko veliko pijem. Na MONu sem brala malo okoli tajminga dojenja in se opomnila, kar sem spoznala že v P, da lahko mali je ko pač hoče, pa naj je to na uro in pol če želi. Čeprav nekako gre na 2.5-3h, proti večeru pa hoče tudi pogosteje - upad mleka. Ampak sem trmasta in mu ne dam AM, jaz sem na porodniški zato, da sem z njim, njegova. OK, zdej imam pač še Niko doma, sam načeloma... se razumemo ne?
Evo, rada bi na to temo dojenje nekaj napisal, čeprav je to že prežvečena tema na tem forumu,... vedno kadar berem o dojenju oziroma o tistih mamicah, ki samo dojijo in o tistih, ki morajo dodajati oz. jih ne dojijo, dobim nek čuden občutek, ker tiste mame, ki izključno samo dojijo povdarjajo kako dobro je dojiti in bla bla bla,... smo že slišali in brali o tem in ne bom nakladala...
Naj povdarim, da vse kar pišem je izključno samo moje osebno mnenje, ki ga nikomur ne posiljujem!! Odločitev o dojenju je na vsaki posameznici in tudi tiste, ki se odločijo da bodo dojile, včasih pri tem niso uspešne. Enim uspe, drugim ne- in to je to. Že tako jim verjetno ni čisto vseeno, ker jim dojenje ni steklo kljub trudu, ki so ga vložile v to- razlogi so lahko različni. Predvsem bi povdarila tu stres, ki se lahko pojavi že samo zaradi tega, ker si misliš: " pa kaj delam narobe, da nimam dovolj mleka, drugim pa nimajo problema z dojenjem oziroma jim je dojenje le steklo, meni pa nikakor,...".
Ponudba in povpraševanje!!??? Ja, nekaj bo na tem, samo teorija je nekaj, praksa pa drugo. Tudi v ekonomiji je tako: presežki in primanjkljaji,...
Hotela sem povedati to, da škoda se presekirati zaradi dojenja, če ne steče tako kot bi moralo. Vsi smo in bodo zrasli ali z maternim mlekom ali pa z dodatkom.
Na porodniški pa nisem zgolj samo zato, da bom dojila moje dete ampak da bova povezana tudi na drugačen način,...
Še enkrat naj povdarim, da je to le moje osebno mnenje, spoštujem mnenja drugih, jih včasih tudi upoštevam, sicer pa smo si vsi tako ali tako drugačni in prav je tako. Pa brez zamere,..