Ojla!
Zdej kar zmanjka časa za RR ... jaz si ga morem prva vzet in zraven še Meto zaposlit, da mam pol ure miru.
Drgač mamo pa kar pestro. Pa ne zaradi Tineta, ki je zelo priden dojenček. Mali veliko spi in še več poje. Več dela imamo z Meto, ki je zbolela. Zadnje 2 dni je imela vročino in je zgledalo, da ima vneto uho. Ona sicer pravi, da jo nič ne boli.
Včeraj zvečer sem pa opazila majhne rdeče pikice po celem njenem telesu, še po obrazu. Dons je mož klical P in je rekla, da gre za neko virusno infekcijo al pa reakcijo na colpol. Tko, da moremo počakat na jutri in če ne bo nič boljše jo bo treba peljat k P. Pestro, ni kaj!
IZVIRNO SPOROČILO: nina166
Povejte mi kateri hrani se izogibate, tiste ki dojite?
Jaz se izogibam svinjskemu mesu, kislim stvarem (solate), začinjenim stvarem, čokoladi, stročnicam (fižol, grah), ne jem gob, paštet, salam.
Drugače pa naj bi med dojenjem jedle veliko mlečnih izdelkov (jogurti, namazi, nepikantni siri, skute) in mleka. Popiti je treba veliko tekočine, jaz pijem kar bebi čaj in čaj za dojenje. Ker samega mleka ne morem piti si skuham polento na mleku, gres, kašo.
Ravno včeraj je bila pri nas patronažna in je rekla, da sadne jogurte odsvetujejo prve 3 tedne, potem pa postopoma. Lahko jemo tudi vse marmelade, paziti je potrebno pri jagodni, saj so jagode alergene, čeprav je marmelada kuhana. Drugega se zdajle ne spomnim.
Bomo odprle zdej temo na
Dojenček? Če je še ni, jo bom pa jaz zdajle.
Ploha bo zdaj zdaj mamica, sploh pa lahko že zdej na tej temi z nami klepeta.
Ploha - vem kako je ko čakaš in čakaš. Še malo pa boš tudi ti zibala
Čestitke vsem ob rojstvu vaših
!!!