22.12.2008, 19:22
8795
V posodici zamešamo 3 žlice toplega mleka in sladkor ter v tej tekočini raztopimo kvas. V večjo posodo presejemo moko, v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo vzhajan kvas. Dodamo maslo, jajce, preostalo mlačno mleko, sol in začimbe za pizzo. Z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno) zamesimo testo, ga pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 35 minut.
Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač za muffine namažemo z maslom, pomokamo ali pa vanje položimo papirnate srajčke (kar je še bolje in enostavneje).
Drobno sesekljano čebulo prepražimo na olju. Šunko naribamo, paradižnik olupimo in narežemo na kockice, šampinjone narežemo na lističe (ali pa uporabimo kar šampinjone iz konzerve), sir naribamo. Prepraženo čebulo, šunko, paradižnik, šampinjone in polovico sira vgnetemo v testo z ročnim mešalnikom (lahko pa tudi ročno). Testo razdelimo na 12 delov in položimo v vdolbinice pekača ter potresemo s preostalo polovico sira. Pečemo jih 25 minut, da postanejo zlato - rjavi. Ponudimo tople ali hladne.

vse sem pospravila
delala sem kot norc 2 ure... vmes sem mogla še Larisi nosek pucat k je spala, no, je hvala bogu zaspala nazaj in še vedno pančka
pridna punčka
ni cajta
si samo pekla in pospravljala... potem pa ti meni, od kje mi energija
iz ketne strgu
mnjami
, kot tudi njegova lubica), potem sem prišla k mami ker sma ble zmenjene da bova pekli piškote in mami ni mogla, ker je mela neko delo, potem pa šla z mali v trgovino in je bil tečen ko driska, ko sma prišla domov(v avtu sma mela koncert...operni) je v eno kričal, kaj vem od česa, da sem bila že tako živčna da mi je šlo na jok, pol sem mu pa htela nardit prostor v dnevni in umaknit mizo,pa sem jo tak netodno prijela(in ker se nam je zjutraj mudilo so ostale gor šalce in kozarci in mali krožniki od tega ko smo meli dopoldan obisk na kavi) in je vse letelo na tla...kava na tepih za 1000eur al še več al kolko sma dala, vse se je razletelo v prafaktore...no te se jemali mel čemu smejat...pol sem morala nardit vodo v bani z kričačom in ga skopat, ker ga nisem mogla več prenašat. ob 7.30 je bil v postelji. jaz sem pa ko cuna...me vse tako boli in se kar se tresem ker sem še vedni živčna.