Dobro jutro...
VilaMalina...Ne sekiraj se zaradi kg....Jaz tudi verjamem, da je voda, saj sama vidiš, da ti zatekajo noge in to je dokaz....Počivaj malo več v ležečem položaju in istočasno migaj s prsti...TO spodbuja ledvice, da delajo bolj intenzivno....Naslednjič imaš MF in boš uživala...
EA...Jaz sem rodila 3x brez in tudi tokrat bom tako...Bolelo me ni in če me je, sem pozabila... OB hudih bolečinah se telo brani na ta način, da izloča več hormona, ki bolečino izniči in čutiš ugodje....Ko porod mine, je pri meni tega hormona ugodja toliko, da se vedno polčutim, kot zadeta...Tretji otrok je tehtaj 4,5 kg in sem babico presenetila s porodom, da si še rokavic ni dala gor...
...Vse je šlo presenetljivo hitro...Rodila sem vse 3 v PO in tega korenjaka bomo tudi tam. To je moja porodnišnica, za katero so mi od plače trgali 2 leti samoprispevek. To so bili zlati časi. Vse smo imeli in bili zadovoljni....
Otrok....Jaz vem, da se v zadnjem mesecu otrok samo redi (na teden pridobi 200 gramov) in od naše prehrane je odvisno, ali bo na sebi imel tudi večje količine zaščitnega vernixa (to je tista bela maščoba, ki jo vidite po TV)...In sem prav uživala v hrani zadnji mesec. Mogoče je to razlog, da je otročiček kar zdrsnil ven. (Nikoli nisem bila šivana, rezana....)
Bolniška...Upam, da ste seznanjene tiste, ki ste na bolniški, da za bolniško, ki traja 3 mesece neprekinjeno dobiš od svojega delodajalca še eno plačo, kot nadomestilo izgubljenega dohodka!!! Za to pravico vprašajte sindikat, ki se je zavzel za to in vam to tudi zagotavlja.
Razpoloženje...Jaz sem vam že jamrala, da sem postala nestrpna v nosečnosti....In zdaj sem se malo umirila.....Je pa tudi res, da se držim bolj doma in uživam v družbi s seboj....Kar paše mi ta mir in da me drugi ne obremenjujejo s svojimi težavami in vprašanji....To pa zopet ni ravno OK, kaj ne?!
Depresija o kateri ste pisale..
..Kaj pa vem, kaj naj napišem. Nismo popolni in tudi to se dogaja. Jaz imam pa drug problem, ko moja psiha gre v drugo skrajnost, in sicer, imam otroka preveč rada. Nič mi ni težko za njega narediti in potem zanemarjam prijatelje, moža.... To me drži cele dve leti....In zelo sem posesivna. Jaz skrbim za otroka in drugi so samo opazovalci od daleč...
....
Larilu....Jaz upam, navijam in verjamem, da se bo tvoj otročiček rodil v 38.tednu nosečnosti, čeprav imaš te težave, ki so kar resne....Moj drugi otrok se je tudi vgnezdil zelo nizko in so se zdravniki bali, da bo posteljica prerasla ustje maternice...Potem se je dvignila in je bilo vse OK...
Če vas tišči v trebuhu, boli, ščipa, zategava.....je najboljše, da počivate....Vsaj jaz tako naredim in se vse umiri.....
Nove dobrodošle....
Imejte se lepo...