Pozdravljene
Se pogovarjate o opremi. Vam bom napisala svoje mnenje, ker tak imajo vsake oči svojega malerja.
Posteljica Lip Poljčane, po dveh je še kot nova, tako da bo za naslednjega. Ker smo še v stiski s prostorom sem si kupila previjalno podlogo, ki se jo da nad posteljico, je nisem niti dolj dajala, ko sem otroka položila v posteljico, je dovolj prostora, ko pa se otrok v bistvu že sedi, preobrača oz. plazi, pa sem kar na veliki postelji ali na kavču previjala, s tem da sem si stvari vnaprej pripravila, da sem jih imela pri roki. Pa tudi pri več kot leto dni sem jih previjala na podlogi, ponoči sem jo začela dajati dolj, ko se je otrok vstal in prijel ograjice.
Jogi kupljen v Pikapolonici, je kot nov, za vsak slučaj imam še spodaj pod rjuho prevleko, tako da se skozi ne premoči, torej še ni nič polulan in pobljuvan.
Vozek - Peg Perego P3 s košaro in avtosedežem, torej z vso opremo (dežno prevleko, strehica še za športni vozek, ko je otrok večji, torba). Za mene so naslednje prednosti: zloži kot marela, lahek, ni širok v kolesih, kar mi omogoča, da lahko grem skozi vsa vrata, uporabljen je v vsakem terenu...Na začetku sem uporabila košaro, otrok je tako obrnjen proti tebe, je zaščiten, uporabila pa sem jo tudi kar za popoldansko spanje, pa če sem bila kje na obisku, sem otroka kar noter položila in predstavila v kak mirni konec sobe in je v miru spal, pa tudi bati se nisem rabla, da bi kam pado, ker pri vseh nimajo primernega prostora.
Avtosedež ima spodnji nastavek fiksen v avtu, tak da nisem rabla vsakokrat ga pripenjati in sem samo stisnila in ga dvignila ter ga nesla ali dala kar na vozeka.
Ker je lahek mi je tudi pomembno, ker v bloku morem premagovati stopnice, pa tudi ker sem med lažjimi in ne tako močna, pa tudi sem sama dosti z otroki hodila po opravkih mi je kar olajšalo delo. Pod košaro pa sem tudi ogromno naložila stvari, včasih več kot 5 kg, pa je še sedaj cela. Ko je bila manjša v vozeku, in je starejša že nekaj hodila, je potem pri daljših sprehodih ali v trgovini ali v mestu, stopila zadaj gor (ima ojačan del), tak da sem kar obe vozila. to se še danes včasih poslužujemo, ko gremo res na daljši sprehod, pa se tudi obrneta, večja v vozeku, manjša na ojačenem delu.
Uporabljen je res v vsakem terenu, ker pri mami je šoder in makedam, kakor tudi pri tašči, so ju vozili tudi po travniku. Če pa je pihalo v tisto smer, ko sem peljala, pa sem dala gor kar prevleko za dež, ampak sem jo pustila na eni strani malo odprto, pa sem tudi z vetrovnega okoliša, pa so se vsi čudili koliko sem zunaj z otroki, pa so okoli tudi bili, pa vam povem da sem jih tako redko videvali, potem pa vsi, kako sta rjavi...
Edino kar se je zgodila po 3 letih, da se je malo zbledela rdeča barva na strehici, ampak morem upoštevati, da je vozek bil tudi zunaj v vsakem vremenu, sonce, dež, sneg, pa še oprala sem ga 3x, ker seveda tudi se je v njem , ampak v vsakem primeru ga bomo uporabili tudi za tretjega, tak da se splačalo.
Torej za vozek si dobro postaviti vprašanja, kot naprimer: kje ga bom uporabila, kakšen teren prevladuje, lahko se gibljem med zaprekami, ga bom morala prenašati sama po stropnicah, kako velik avto imate, še bo uporaben za naslednjega otroka in še in še
Torej svetujem vam, da si vzamete čas in res kupite takšnega, ki se bo najbolj prilegal k vašim željam in bo uporaben skozi, ne glede na modo in lepoto, ker če upoštevam, da ga bom še nadalje uporabljala, je bil svoje cene vreden. Sta pa obe sodelavki malo pred mano rodile, pa sta kasneje morele kupiti nove, ker sta ugotovile, da jima ne odgovarja.
Toda kot pravim, vse je odvisno od posameznika. Lahko pa tudi svoja mnjenja napišejo tiste, ki že imajo otroke in dajo kakšen nasvet.
< Sporočilo je popravil JaLuca -- 8.4.2009 12:14:44 >