IZVIRNO SPOROČILO: soncek.djukelica
Mi tukaj pa "crkavamo" od vročine in jaz sem čisto štufa!Tudi pri nas bi pasala kak dež,
No, da se ti ne bo preveč kolcalo po dežju.... Po dopoldanskem deževju je popoldne posijalo sonce in spet je usekala sopara (in vročina, 95F, kar je cca. 35C). Ampak to je res una sopara za crknt. Ampak se navadiš. Sčasoma pa verjetno postaneš kar malo imun, ker ljudje tukaj hodijo naokrog v dolgih hlačah in srajcah z dolgimi rokavi - pač poslovno napravljeni. Washington je namreč čisto poslovno mesto, vrh ameriške birokracije. In temu primerno so oblečeni tudi ljudje. Že po obleki vidiš kdo je turist in kdo je lokalec

. Mi pa stanujemo še eno ulico stran od Capitol hilla, torej v samem centru njihovega političnega vrha. Tako resnično videvaš ljudi v strogih poslovnih oblekah. Mi je pa hecno, ko se po službi malo sprostijo in ni jih malo, ki gredo potem kaj pojest lepo blečeni, na noge pa nataknejo superge

. Tudi ženske. Krilo, na nogah pa športni copati.
Danes se je popoldne zjasnilo in smo spet odpeketali na potep po mestu. Obvezen sprehod skozi National Mall, ena runda na Carousel-u za Zojo, potem pa po sedmi ulici do E street in nazaj proti hotelu. Tukaj mi je všeč sistem označevanja ulic. Navpično so poimenovane s številkami, vodoravno pa s črkami. Tako se je zelo enostavno orientirat kje si. Vsake toliko pa kakšna avenija - New York avenue, New Jersey avenue itd.
Takole.....pri nas je napočil večer. Ura je devet zvečer, mož bo čez kakšno uro "doma", otroci so v postelji, jaz pa tudi stuširana in v pižami. Na koncu je bil dan kar naporen, tako da bo pasalo zaspat.
Lahko noč.