IZVIRNO SPOROČILO: lana38
Za otroka mora biti kar stresno, če mora menjati vrtec. Že mene bi zmotilo, pa sem že odrasla oseba, če bi morala kar zamenjati sodelavce. Z Blažem smo večkrat govorili o menjavi stanovanja, pa je on vedno rekel, da noče nikamor, če bi moral zamenjati šolo in sošolce. Torej je to pravi šok za otroka.
LP
Seveda je za otroka stresna menjava vrtca. Drži pa tudi to, da so to ena taka zelo prilagodljiva bitjeca. V našem primeru (in kot vem, velja to tudi za ursa1981) gre pač za to, da decembra nismo dobili tistega vrtca, ki smo ga želeli. Zdaj pa je možnost, da gre otrok tja. Pa ne gre za kaprico. V našem konkretnem primeru gre za to, da sta otroka v različnih enotah. To pomeni, da nam ogromno časa pobere dostavljanje otrok v vrtec in potem pobiranje. Pa ne, da se mi ne bi dalo. Težava je v tem, da je lahko otrok v vrtcu samo 9 ur. To pomeni, da je vse skupaj eno samo norenje in nerviranje. Ko bosta Lovro in Zoja v isti enoti vrtca, bo vse skupaj precej lažje.
Ko so otroci večji, so pa itak proti vsem spremembam

. Jaz sem se tudi upirala z vsemi štirimi, ko smo se selili iz bloka v hišo. Pa ni bila neka grozna razdalja, šola je ostala ista, prijatelji v bistvu tudi (samo malenkost dlje so bili kot prej), ampak spremembe in najstniki pač ne grejo skupaj

. Če bi se starši pri selitvah ipd. ravnali po otrocih, bi bili zabetonirani na enem mestu. Ne rečem, da bi jih hotela odpeljat nekam bogu za hrbtom in jih odrezat od sveta.....v tem primeru bi odpor sprejela. Če bi šlo pa samo za selitev iz enega konca mesta na drugega, bi otrokovo mnenje sicer sprejela, ni pa nujno, da bi se odločila v skladu z njim (v takem pirmeru niti ni potrebno menjat šole).