Mah jaz sem že zgubila upanje. Vse gre narobe. Z dragim sva želela kupit parcelo in obnovit hišo, ki stoji na njej, pa je parcela s tisto podrtijo predraga za naju. Rada bi šla nekam na svoje, nemirna sva v tem stanovanju oz v tej mali hiški, ki sva jo vzela v najem. Niti s psom ne moreva ven, ker imajo sosedje spuščenega nemškega ovčarja, ki me je že enkrat napadel in mi strgal jakno, ko sem šla s svojim kužkom ven, drugi sosedje imajo dva velika pit bulla, ki sta tudi spuščena, sicer imata nagobčnike, ampak vseeno. V drugo smer imam pa 50 m asfalta, nato pa se pot konča, vmes sta pa dva velika psa samojeda, ki me je vedno strah, da bosta preskočila ograjo. Sonce do te hiške sploh ne pride, TV-ja še vedno ni oz ne dela,...
Bodoči možek pravi, da bi se rad selil, mene je pa strah, kako naj poveva to lastniku hiške in njegovi ženi, nočem se kregat.
Čez petdeset let ne bo več pomembno, kakšen avto ste vozili, v kakšni hiši ste živeli, koliko ste imeli na bančnem računu in kako ste se oblačili. A svet bo morda za odtenek boljši, ker ste bili pomembni v življenju nekega otroka.