Jaz bi šla pa še pri tretjem v izolo rodit. Samo, da ne bi želela Nate- babice.
je obupna, sej je bla nekrat prav cela tema zaradi nje odprta.
V Postojni pa nimam dobrih izkušenj.
Ko sem pri drugi nosečnosti krvavela, sem šla tam na urgenco, ker smo bli s kolegi ravno z mulčki na pici.
In me je pregledal en star G., pa na žalost ne vem kdo je bil, pa sem vprašala, da od kje tolko krvi, pa je rekel ja , da če bo obstal bo, če ne pa ne, da je to narava. ko sem ga pa dvakrat vprašala, če vidi utrip, me je kar ignoriral. Pa mi zraven na ultrazvoku kazal plod, da kao to je to.
To je bla sobota in ker mi ni dalo mira in sem čutla, da je nekaj zelo narobe, sem šla v nedeljo takoj še v Izolo, pa je prvo pogledala utrip in rekla: Žal mi je, ma ni utripa. Ja z pa: Sej sem vedla, da je nekaj hudo narobe.
Enostavno se tistemu G. ni dalo ukvarjat z mano. Pol sva se z mojim ustavla na Markovcu( hrib, ko greš iz Izolske bolnice v Koper) pre dcerkvijo in sem mislila, da is bom dušo izjokala.
Sem pa sanjala en teden pred tem, da me moja bivša delodajalka, s katero sem imela ful problemov, ko mi ni dala plač in me je nosečo z Matijo vlačla po sodiščih, da me stiska za trebuh in jaz kričim, na pomoč, da mi bo otroka zadušila. In res je verjetno lih tisti vikend odmrl, ker so mi rekli, da je nekje en teden že odkar ...
Pa še nekaj časa pred tem sem sanjala , da sem našla v omari za čevlje pri mami malega okostnjakca fetusa. In ko sem povedala mami kakšne more sem imela, je rekla,d a so to itak samo sanje. Na žalost je bla kot neka slutnja.
točno na večer ko sem zvedela, da je odmrl, sem še bruhala od živcev in zaspala. Sanjala sem pa kaktus z dvema modrima cvetkoma kot spomnčici, je pa imel lonček v katerem je bil kaktus dve taki ročki, ki sta bili polomljeni.
Pol sem čakala naslednji dan še na obrazijo, pa je kmalu vse samo ven padlo, dokler sem prišla na vrsto. no tako bi jaz dočakala doma , ko mi je rekel tisti v Postojni, da naj počivam. Lih v školjko bi padlo vse skupaj.
Pa še sesra ko me je vozla v operacijsko, mi je tako posmehljivo rekla, da zakaj jočem, da če me je strah. Sem rekla, ne me ni srah, mi je odmrl. Kot, če bi bla kaka najstnica in ponesreči zanosila na kakšnem rave party ju pa sem prišla delat splav. No pol ko je vidla da ga je usračkala, me je cel cajt tolažla.
No najbolj pa sem bla hvaležna mojemu G. Lovšinu v Izoli. ko sem čakala, na obrazijo sem vprašala, če je tam moj dr. Lovšin, pa mi je anestezist povedal, da on danes ima ambulanto. In pol so me verjetno vidli, da kakšna sem in pridem v operacijsko in ga vidim, kako me že čaka. to mi je ful pomenlo, da je on opravil.
Ne vem kdaj mi o šlo to skozi. Sej sem srečna da imam Matijo in blaža, ma mojga
, ne bom nikoli pozabla, pa čeprav je bla mala pikica pri 9t. takrat majo pa že rokice in nogice,...