IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1
Živjo punce!
Danes sem začela brati ta forum - sicer s preceeejšnjim zamikom - in se pridružujem tejle nadvse prijetni družbi mladih mamic
. Moja Lija je stara 4 mesece in 2 tedna, in zanekrat nama gre kar dobro, brez večjih posebnosti in težav.
No edino s spanjem imamo težave. Lija zeloooo težko zaspi, vsakič obvezno v rokah, čeprav jo probava odložiti takoj ko začne dremati. Ampak bolj ne deluje. Skoraj vsakič se zbudi in jo nato zopet dvigneva in tako ponavljamo vajo tudi 10x na večer. Ima še kdo podobne težave oz. rešitev???? No, na srečo potem ko enkrat zaspi ni večjih težav. Bom vesela vsakega predloga, kako jo naučiti, da bi sama lažje zaspala!!!
Dobrodošla!
Poskušaj jo uspavati v posteljici...jaz mojega obrnem na bok...ob obrazček mu dam kužka...on obrazček zarije v kužka in ga objame z rokico...včasih ga potem še mal potrpljam po ritki...ko vidim, da zapre očke, vstanem in ga pustim, da zaspi sam...zaspi pa vedno z dudo...gre pa zadnje dni spat kasneje...zaspi tam od pol devete do devete...če ga dam prej ne zaspi in se oberača na hrbet, kar je znak, da še ni zaspan al bi pa še jedu...
...ko jo polagaš v posteljico, najprej položi ritko in potem šele zgornji del...pa kovtrčk fajn ob telo stisni, da bo imela še naprej občutek varnosti
...se strinjam s pf...naš je na začetku tud zaspal ob glasbenem vrtiljaku...zdaj ga pa moti...zdaj mu ga prižgem čez dan, da se zamoti, ker se začne pogovarjat z igračkami na vrtiljaku