IZVIRNO SPOROČILO: bumerang
Na Hrvaško ne hodim.
V Sloveniji sem si zmožna pomagati sama, popolnoma.
Po Evropi sicer ne v taki meri kot v Sloveniji ampak če je treba, lahko poskrbim za prevoz domov in sem naslednji dan doma.
Ko si enkrat vezan na letalo pa domov ne prideš in si prepuščen v milost in nemilost lokalne oskrbe.
ja ker najboljši zdravniki na svetu so samo v sloveniji
in kaj je s tem narobe? saj ne grejo v burkino faso, ampak egip
Ja in?
Bila sem tako v Burkini Faso in Egiptu.
Driskala sem samo v Egiptu v AI hotelu s 5 zvezdicami, kjer se nisem niti dotaknila neprekuhane oz toplotno neobdelane hrane, raznih solat, sladic in raznoraznih domačih tekočih zvarkov z ledenimi kockami.
Jaz sem jo odnesla še kar dobro, mož je skoraj dehidriral.
Zdravniška oskrba?
Hmm, če ne odmislim nekega lokalnega lekarnarja, ki se je izdajal za dohtarja, je v resortu mogoče celo bil lokalni zdravnik. Po dozi svinjsko močnega antibiotika (s precej dolgim seznamom zoprnih in tudi nevarnih stranskih učinkov), se sicer do odhoda nekako "sestaviš".
V nobenem primeru pa si ne predstavljam, da bi se tja odpravila s 5-mesečnikom.
Torej:
Egiptovski resporti Sharm el Sheik, Taba, Dahab - vse to so lepe destinacije, pravzaprav idealne za novembrski ali zgodnje aprilski enotedenski skok "v tople kraje", vendar mora biti otrok star vsaj eno leto, raje 2.
Egipt je država, žal znana po res hudi umazaniji in po oporečni vodi.
Če
naj bi bilo za osnovno higieno še nekako poskrbljeno v hotelih s 5 zvezdicami znanih zahodnih verig, pa žal za Egipt ostaja nerešen problem oporečna voda.
Tudi če si še tako pazljiv kaj ješ in piješ, se zastupitvi žal ne moreš 100% izogniti. Ker baktrijsko onesnaženo vodo uporabljajo ne le za pripravo hrane, pač pa tudi za pomivanje posode, rpibora, otd.
In to je eden od glavnih razlogov, zakaj je rinit v Egipt s 5-mesečnikom neodgovorno.