Crystall - čestitke za opravljen strokovni izpit
in res imaš čudovit dan, če si še mini dopust zadela
nove sonosečke tut js pozabila pozdravit - welcome!
gorenka - js sm prve 3 mesece jedla samo folno (tifol), zdej bom pa do konca nosečnosti in pol še v času dojenja jedla elevit (ima poleg vitaminov še folno).
previjalne pa obstajajo takšne deske (js sm jo kupila za 5 slovenskih tolarjev v trgovini z rabljenim materialom in je bila v original polivinilu, torej nerabljena), ki se lahko na posteljico dajo. men je bila sicer ideja o previjalni v spalnici na začetku všeč, potem smo jo pa kr v kopalnico na pralni stroj postavili, pa malce fiksirali. in morem rečt, da se fajn obnese. kopalnica je bolj topla kot spalnica. ob kopanju je manj problemov, ker ni tolk prenašanja otroka ali vode okrog po stanovanju. pa tut ob raznih nesrečah (fantki znajo na začetku kr presenečat s kakšpmi slapovi
) al pa ob kakšnih drugih rafalih
je čiščenje hitrejše, ker imaš tekočo vodo kar ob previjalni. mogoče vam pride pri nakupu tole moje nakladanje kaj prav, sicer sem se pa spet mau razpisala
katrin*** - če imaš blizu kakšne starše ali partnerjevo delo dopušča, da počuva za 2-3 urce dnevno otročka, potem ne vidim razloga zakaj ne bi mogla ti vmes glave uporabit za kakšen zaslužek. boš potem boljša mamica, ker boš vmes imela čas za kaj drugega kot plenice. js sm hotela samo povedat, da se res potem prioritete spremenijo
je pa res, da je moj mož prvo leto imel čuden urnik in je bil od 8:30 do 17:30 odsoten, oboji starši pa živijo 120km stran in zato sm imela js dneve prilagojene malemu. če tvoja kratka dnevna zaposlitev ne bo časovno omejena na točno določeno uro, je to luksuz, sicer je pa težko določit pravo uro, ker se otrokov ritem iz meseca v mesec spreminja... itaq pa se boš znajdla in vse ob svojem času seveda
js imam sedeče delo v službi, a sem si v začetku nosečnosti (ko me je začelo tiščat okrog pasu) izposodila klečalnik (mislim da imamo ene 3 v firmi, ker imamo enega invalida, pol so si pa še eni zmislili, da bi to imeli) in morem rečt, da je super. domov ne pridem utrujena... se pa spomnem prve nosečnosti, ko sem si tale klečalnik omislila 3 mesece pred porodom, da je bilo v začetku kr težko sedet 8 ur, pol pa še na faksu dalje... mi je tak čas že fajn otrdeval trebuh. zdaj imam pa zaenkrat mir s tem, pa popoldne kr skačem za svojim mulčkom
evo, nekaj takega imam http://www.pivk.si/shop/buy.php?productId=1442 na spodnji ploskvi so naslonjena meča oz. kolena, na zgornji pa stegna oz. zadnjica
tršica - krvaveče in otekle dlesni... kupi si paradontax zobno kremo. mislim, da bo mau pomagalo, vsaj men je v prvi nosečnosti. zdaj se pa še niso pojavile te težave. uporabljam pa od predavanj v materinski šoli (v prvi nosečnosti) sensodine ali paradontax zobno kremo. no, zdaj nisem paradontaxa, ker ima mau ogaben okus in mi ob slabostih ne bi zneslo tisto dat v usta
zdej grem pa še na drugo rundo spanja, 4 ure sem že odspala, me je z malim zmanjkalo
lepe sanje...
< Sporočilo je popravil frrrr -- 6.5.2009 1:01:48 >