že jaz sem spraševala, kateri sling je najbolj uporaben oz. najdlje uporaben? Pa ni nobena odgovorila.
kiara, jaz sem enkrat pisala o tem, samo ne vem, a še pri nosečkah. Vsi majo + in -.
Pouch (vrečasti) in ringsling (sling z obročki) imata to prednost, da daš otroka hitro not, da je lahko not tudi novorojenček in ima pravilno podprto hrbtenico, ker je čisto ležečki, pa da otrok lepo ven vidi,hkrati ga pa lahko zagrneš, če bi rad spal. Minus je to, da ga nosiš samo na 1 rami in ne na obeh in te zato hitreje zmatra. Pa da je za velikega otroka štorast.
Trak (wrap sling) je pa fajn zato, ker se ga da zavezat na milijon načinov, ker lahko otrok gleda ven - tja kot ti, ali pa proti tebi, ker lahko nosiš spredaj, dokler je otrok mali in zadaj, ko zraste,... Pa nosiš na obeh ramah in otrok je not res dobro fiksiran, kar je super za kake pohode v gore ali po kakem čudnem terenu... Ga je pa treba vsakič zavezat in ni to tako hitro kot pouch. Pa dolg je in ko ga vežeš, se ti konci po tleh vlečejo, kar ni glih najbolj fajn za novorojenčka - kasneje pa ni tak problem, itak se sami po tleh vlečejo

.
Kenguru ima to prednost, da je bolj udoben za starše, ampak jaz zgubim živce, predno vse une šnole naštimam! Je ok
za starejšega otroka, ne za novorojenčka, ker ta še ne more držat glavice in ker ni dobro, da ga nosimo pokonci. Meni je sling bolj všeč, ker je bolj praktičen in zasede neprimerno manj prostora.
glede mleka: pumpaj, veliko pij, dobro jej in se čim manj sekiraj! Če te kaj jezi, daj ven! če si žalostna, se zjokaj, ne tlači v sebi, ker to stres samo povečuje. Pa pumpaj še vmes med podoji.
jaz nobene nisem puščala, da bi morali sami zaspat. Pri lejli se je zgodilo ene parkrat, da je je podnevi kdaj kar zmanjkalo, ampak na splošno se jo pa mora uspavat. Ampak je pa to neprimerno lažje kot pri Ronji. Ta ma še zdaj probleme, hehe.