IZVIRNO SPOROČILO: valerija77
Glede dojenja...hmm... Da je vse v glavi....ne bo ravno držalo. Pri prvem sem bila jaz prepričana da bom lahko dojila ker imam dokaj velike prsi...NAROBE! Že prvi dan ni bilo dovolj mleka in sem jokala ker nisem mogla nahraniti svojega otročka. Ena punca zraven pa ni imela kaj dosti velikih pa bi lahko nahranila kar 3 otročke, tolk ga je mela. Tako da je drugi dan v porodnišnici že dobil nadomestek- ni šlo drugače. Potem sva se še trudila z dojenjem mesec in pol, dokler nisem dobila mastititsa. Ko sem ročno črpala mleko sem iz obeh dobila ven 40 ml, sin pa je takrat pojedel 200 ml na obrok. Pa mi povejte, če še ima potem smisel matrat otroka z dojenjem?!?
Ker vidim da imate debate o dojenju, naj še jaz svoje pristavim...
Prvič po CR sem dobila naval mleka 4 dan po CR, itak nisem niit pričakovala da bom 1 dan imela mleko, in to bi mogla babca vedt, in ne ponudit prvi dan dodatka, ker tako se počasi že lahko posloviš od dojenja...jaz sem pristavljala ful pogosto, pa do 4 dne ni blo nč-vse prazno, mehko..mali je shujšal iz 3500g na 3140g, potem je 4 dan začel pridobivat težo, niti 1x ni dobil dodatka..sej tok mleka(kolostruma) je bilo, da trekočo je zaužil..v Trbovljah niti niso pristaši dodatkov in ti ga ne dajo kr tako!!! Mali je bil zlateničen, zato je tudi samo spal..sem ga pač zbujala s podiranjem kupčkov ...itd...se je dalo...šele 3 mesece po porodu je zlatenica izginila...dojila sem skoraj 1 leto! Je je pa bolelo, k

k je vlekel prazna prsa, ampak potem čez kakšna 2 tedna je dojenje postalo užitek.
Pri drugi sem dobila naval mleka 3 dan po porodu-to je izgledalo tako, da so se je v pol ure tok nafilale joške, da sem mislila da bom od bolečin preč...komaj sem čakala da se tamala zbudi da jo podojim...je pa prve 3 dni skoz na joški visela, ker dude ni hotla...sam joška joška joška...sej pravim je goltala kri zraven mleka, ker sem imela tak ranjenje bradavice...ampak z lanolinovm se je kmal poštimalo...včasih je treba samo malo potrpljenja..pa ogromne količine čaja(jaz sem spila okoli 5 litrov na dan..al pa še več)..pa je šlo...pol sem mela pa mleka da bi lohka 2 nahranla..samo začetek je težek pol že gre..tut do krize pride, k ti za par dni mal zmanka mleka, ko imajo otroci poskok v rasti, ampak čim večkrat pristaviš pa se spet vse poštima...je imela pa tudi zlatenico in je bila milsim da 2-3 dni pod lučko..pa sem jo vsake 3 ure vn vzela, podojila, sicer je bla zaspanka, ampak je šlo..
kar se tiče črpanja..jaz sem pri 5 mesecih hotela iztisniti mleko iz polnih prsi za mlečno kašico, pa sem iz obeh iztisnila mislim da 50 ml, nič od nič..ampak otroc to drugače potegnejo, pa jih spraznijo, al pa jst nisem znala ne vem no...
< Sporočilo je popravil eva1 -- 6.8.2009 14:30:14 >