IZVIRNO SPOROČILO: Didlinaa
Kaj pa če v tem času tvoj bivši mož zahteva stike z starejšim otrokom???
Zahteval bi jih bolj težko, ker nima sodno določenih, ampak če bi jih pa že hotel in bi mu jih sodišče določilo, mu pa ne bi bili onemogočeni. O selitvi bi bil obveščen in le ta ni nezakonita. Na srečo ne obstaja zakon, v katerem bi pisalo nekaj a la "Če oče nima denarja za letalsko karto, se mati z otrokom ne sme odseliti".
Drugače pa... ja, seveda sem zaletava, gobčna in še marsikaj zraven, ampak ideja o ZDA je padla že pred točno 15-imi leti. Pri 16ih sem imela našparan denar za letalsko karto in izdelan (za tisto starost

) zelo natančen plan, kako in kaj. No, potem je vmes prišlo (oz. sem dovolila, da je prišlo vmes) en kup drugih stvari in tako se nisem v NY nikoli fiksirala. Če bi bile to res samo otroške sanje, kakor pravi Pika, potem jih že zdavnaj ne bi bilo več (kakor tiste, ko sem hotela postati astronavtka

), tako pa želja po tem še vedno ostaja. In pri 30-ih se dejansko ne počutim staro za nov začetek (takorekoč). Še bivši direktor slovenske podružnice Microsofta (sam je odstopil, niso ga odpustili

) je rekel, da če v človeku ne vidi strasti in žara, potem ve, da od njega ne bo nič. No, to dvoje pa jaz imam. Od nekod izbrskam še kanček potrpežljivosti in ščepec preudarnosti, pa bo. A ne?
Še vedno iščem ceno zdravstvenega zavarovanja v ZDA (od - do, na mesec). Cene najemnin sem našla

, kreditne pogoje tudi (glede na financial history, ki jo zahtevajo - a so povezani s SLO?

), strani za iskanje služb tudi (optimistka, ja)... zdravstveno zavarovanje mi manjka in cene šolanja otrok (javno, zasebno).