V 22. tednu so mi izmerili 20,7 mm, v 26. tednu pa 19,7mm. Mene je kar prestrašila, še posebej v 22. tednu - baje je to res kratko, kritična meja za prezgodnji porod pa je 15mm. MV 15mm in manj pomeni strogo počivanje - beri ležanje, niti sedeči ali pol sedeči položaj ne, ampak vodoravna lega. Lahko tudi hospitalizacija, če se že odpira - tega sem se najbolj bala. Pomembno je tudi, ali je MV zmehčan ali zaprt. Pri zmehčanem MV je tudi obvezno počivanje.
Na srečo sem še "trdno zaprta", in dolžina še ni kritična za samo mirovanje - oz. se dolžina MV ne spreminja bistveno, zato se še lahko kaj gibam, v glavnem pa počivanje
No ja, mene je poslala na "prisilno" bolniško, brez izgovorov oz. če grem v službo na lastno odgovornost. Najprej sem bila šokirana, ker rada hodim v službo, potem pa sem ugotovila, da ima dohtarca le prav in da je za

najboljše, če jo ubogam.
Moj nasvet - čim več počivaj do naslednjega pregleda, da se stanje ne poslabša. Če te bo pa kaj dol tiščalo, ali pritiskalo navzdol, pa predlagam stalež. Pa nosečniški pas pomaga, malček trebušček gor drži...
LP