Pozdravljene drage moje Aprilčice!
Ni me bilo dober dan, pa smo že skoraj na koncu 4. dela. Bravo!
V petek popoldan sva z dragim uživala, včeraj pa bila kakšne 4 ure v kleti - sva jo organizirala in pospravila v nulo. No, jaz sem sedela in poskušala komandirat
, dragi je pa garal. Sva si zamislila optimalno postavitev nekih omar v kleti, kar je v začetku izgledalo "mission impossible", toda sva bila tako trmasta, da nama je na koncu uspelo. Tako da imava sedaj klet poštimano, veliko prostora za vso kramo, ki gotovo pride, sedaj ko bomo trije.
Junona - Sem vesela zate, da je piknik vseeno na koncu bil
. Pa ne se jezit toliko, ker je jeza baje obrambni mehanizem za nemoč
. Ker sem sama jezljivka, ki se poskuša otresti jeze, lahko svetujem iz prve roke
. Mater, ena 18-letna smrkljica pa res ni vredna tvoje pozitivne energije
. Saj so ti punce tukaj na rr dobro svetovale: drugič kar začneš s piknikom ob uri, za katero ste se dogovorili, če pa kdo zamudi, pa je to njegov problem. Zakaj bi se obremenjevala s težavami in zapleti drugih?
nalini, pikatara in jernejav - Iskrene čestitke za bebice!
Joj, pa se je res začelo, vrsta Aprilčic se je že začela redčiti ... kmalu bom na vrsti tudi jaz
.
malcekvita - Sem vesela, če ti je porodni načrt kaj pomagal. Saj zato pa smo tukaj na rr, da si pomagamo, a ne?
mišk - Hvala za tolažbo glede poroda, sama sem tudi prepričana, da pot iz Lj do Ptuja ni neka prehuda ovira. Če bom pa rodila tako hitro kot tvoja prijateljica (v treh urah), pol pa tako imava čas od Lj do Ptuja pa nazaj
.
detelja - Super za pregled
. Kar se tiče ležanja na hrbtu, pa meni absolutno ne paše že nekaj mesecev. Mislim, da ne bi mogla odležati niti minuto, mi je tako zelo neprijetno, tako da bebicam očitno res ne paše ta lega. Pa mogoče bi nas morala ti peljati k svoji G, da še nam reče, da premalo jemo
.
Sonček85 - Ja, ja, ta pa je dobra fora, da si je Aleks zaželel čokoladico
. Si jo bom kar sposodila in jo uporabljala te zadnje tedne, dokler jo še lahko.
Objem zate in za tvojega atija
. Držim pesti, da se bo vse dobro izteklo
.
brigita23 - Kako čudovita gesta, da boš svojemu dragemu napisala pismo
. Jaz sem tudi velika "pisateljica pisem", toda se na to nisem spomnila. Mogoče pa ukradem še tvojo idejo in mu tudi jaz kaj napišem, dokler sem še 2v1. Saj ne boš jezna, a ne?
Si bila pa res prava McGayverka, da si sama odmontirala palico in to pri dveh letih
? Tako da kar pričakuj, da bo tudi tvoja bebica tako navihana in prefrigana
.
Aja, pa še en nasvet glede poroda: če ti že zdaj bebica pritiska na rito, ti zna pritiskati tudi med porodom. Še posebej, če boš rodila leže ali polsede. Če boš imela težave s tem med porodom, prosi babico, da te spravi v položaj na vse štiri, saj ta položaj zelo olajša ta pritisk otroka. Nekatere ženske imajo namreč zelo težave, ko jim bebica pritiska na trtico in že samo menjava položaja lahko zelo olajša tovrstno bolečino. Morda pa ti ta moj nasvet celo pride prav
.
angelita - Jaz bi se gotovo poskušala izogniti CR, če je le možno, saj gre za resno operacijo. Poskusi še s stojo na glavo in foro, ki jo je omenila ena od punc, da si daš vzglavnik na postelji na tisto mesto, kjer si dosedaj imela noge, da torej obrneš strani. Baje to pomaga, da se otrokec obrne. Morda pa se obrne celo nekaj ur pred porodom. Vsekakor bodi v prvi porodni dobi čim bolj v gibanju in ne ležat, pa ti morda celo uspe. So pa tudi ženske rodile z ritko navzdol, tako da jaz bi vsekakor poskusila preden bi privolila na CR. Odločitev pa je seveda popolnoma tvoja.
vaginalni pregledi - Vse raziskave kažejo, da je bolje čim manj vaginalnih pregledov tako med nosečnostjo kot med porodom. Če pa že so, pa morajo biti dovolj nežni, da ženske ne boli, vsekakor pa jo je potrebno (med porodom) pred vsakim pregledom obvestiti, da bo sledil vaginalni pregled, ne pa kar "navaliti". Še posebej bodite pozorne, če vam bo že odtekla voda, ko boste v P, da vam ne delajo preveč vaginalnih pregledov, saj se s tem povečajo možnosti za okužbo.
krst - Midva najine Ele ne bova krstila, ker ne verjameva v boga, čeprav sva bila oba vzgojena v krščanski veri. Moram pa reči, da so dragega njegovi starši in sestra že "napadali" zaradi tega, češ, kako to, pa to je treba ... Sem kar malo norela
, saj je to najina odločitev, toda moj dragi je bil tako skuliran, se jim sploh ne pusti sprovocirati.
Sploh ne razumejo, da bi bila največja možna hinavca, če bi se šla nekega obreda in govorila "Verjamem", če pa v nič od tega ne verjameva. Resnično ne razumem ljudi, kako so lahko tako primitivni, da si upajo se tako zelo vtikati v tuje življenje in tako pomembne odločitve. Toda nama je pomembno, da slediva sama sebi in si ne dopustiva, da nama vsi ti poskusi vtikanja pridejo blizu. Ok, meni še ne uspeva vedno (sem bolj kot Junonca, ki se jezi
), toda na srečo je moj bolj umirjene sorte. Ker drugače bi se najbrž tako kadilo in bliskalo od jeze
.
Prelaganje poroda - Absolutno jaz do 9. aprila še ne morem roditi, ker imam še par nujnih opravkov v načrtu
. Kaj si bom pa po 9. izmislila, pa še ne vem
.
V Lj tako lepo dežuje, mi kar paše ta mir, še vedno me čaka nekaj likanja, pa danes si moram nujno spakirati torbo za
in mene. Mogoče pa zato odlašam, ker me je nezavedno strah, da ko bo enkrat torba spakirana, bo pa kar čas, da grem rodit
. Na koncu bom pa pakirala tik pred zdajci, med popadki
.
Babuške vsem vam želim lepo nedeljo
, če se kakšna odpravlja proti Rimu, naj bo polet čim bolj miren
, brez nekih nepotrebnih turbulenc
, drugače pa se slišimo morda zvečer ali pa zagotovo jutri. Vse, ki imate v ponedeljek pregled, pa uspešno in javite, kako je šlo
.
Čao čao,
NenaLena