IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Vidim, da večinoma dobite materinske knjižice pri svojih ginekologih? Jih plačate? Ker pri nas ti lepo na prvem pregledu povejo da jih imajo v knjigarni in naj jo prinesemo naslednjič s sabo.
Tudi moj G je to naredil v prvi nosečnosti. In šele potem sem izvedela, da ti materinska knjižica pripada zastonj in da lahko dobiš povrnjen denar, če greš (mislim da) na ZZZS z računom za materinsko knjižico. Zame je bilo prepozno, ker sem račun že vrgla stran... Letos sem potem še v RR-jevem Vodniku za nosečnice (ki sem ga dobila pri svojem G!) prebrala, da lahko G prijavim, če mi hoče prodat materinsko knjižico oz. mi je ne da zastonj, zato sem imela že pripravljen govor, če bodo hoteli kaj podobnega narediti. Pa ni bilo treba, materinsko sem dobila in nihče ni omenjal plačila.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Me je pa zadnjič G ful v slabo voljo spravil k sem rekla, da menda bomo pa zdaj že 'na varnem'... pa mi je rekel 'ne dokler ne boste rodili živega in zdravega otroka'
Saj vem, da je težko, a poskusi to jemat "z rezervo" - on ti ne more obljubit, da bo vse ok, ker pač ni nujno tako. Saj noče rečt, da ne bo ok, samo noče ti obljubit nekaj, na kar nima vpliva... Ti pa jaz povem, da bo vse ok
*nivea, čestitke za frizurco! Mene tudi čaka, pa sploh nimam toliko časa, da bi šla...
Lana24, super za NS!
BeeBee in
summmer725, upam, da bodo v službi dobro sprejeli novico! Jaz sem povedala samo nekaterim sodelavcem, šef še ne ve... Ne vem kako bom to izvedla, mogoče bom celo pustila, da mu pove kdo drug, da meni ne bo treba, ker se ne razumeva najbolje in se mi ne da mu to razlagat... BeeBee, ne razumem kako je lahko šef tvojo sodelavko odpustil - ko enkrat v službi poveš, da si noseča, te NE SMEJO odpustit! Drugo je, če imaš pogodbo samo za določen čas - lahko ti je ne podaljšajo. Sicer pa smo nosečnice (vsaj po zakonu) zaščitene kot severni medvedi, tako da dejte skušat uveljavljat svoje pravice in ne se pustit!
< Sporočilo je popravil terida -- 28.5.2009 8:31:09 >