IZVIRNO SPOROČILO: Anuš
Sam sori, če bom zdej 3 mesece notri, mi ne bo težko dobit še kakšnega izvida, na katerem bo pisalo psihične težave
in priporočljivi sprehodi. Pa kje se lahko to bolj pozanimamo? A otroka tudi naj ne bi v vrtec vozila? Aja, najboljše, da ga za 3 mesece kar oddam, ker če so tako strogi kriteriji, potem najbrž ne smem nič?!? Sej vem, da se bolniško izkorišča, samo jst tudi nisem skor nič koristila bolniške in mi je kar mimo, da me mečejo v isti koš z vsemi, ki se jim ne ljub delati. Jst samo svojega dela ne morem opravljati. Sori k tolk težim...
Sem se prav nasmejala tvoji izjavi, žal pa je po drugi strani povsem resnična.
Se popolnoma strinjam s teboj, da je eno, če ti grozi predčasni porod in v tem primeru je verjetno strogo ležanje edino pravilno.
Drugače pa kakor je meni znano vsi priporočajo vsaj sprehode med nosečnostjo, če ne že kaj drugega - kakšne telovadbe za nosečnice in podobno, zato tudi meni ni niti pod razno jasno, kako ti lahko komisija prepove izhode - pa saj naj bi se vsaka nosečka vsaj malo razgibala.
Sama pač nisem v bolniški ( mi glede dela ni treba biti), samo povsem razumem vse tiste, ki svojega dela zaradi nosečnosti niso več zmožne opravljati. No, jaz če pogledam naprimer sebe sem v nosečnosti verjetno samo 50% efektivna, vendar niti pod razno ne morem delati enako in enakega dela kot pred nosečnostjo. Ker sem pač samozaposlena si to lahko dovolim, vendar verjetno če bi pa bila kje zaposlena pa bi bila tudi sama na bolniški.
Ker pa pač ne morem opravljati enako zahtevnega dela kot pred nosečnostjo, pa mi verjetno ni treba doma samo ležati - vsaj tako si jaz potem predstavljam tole zadevo s komisijo.
No, preden preveč zakompliciram - na forumu mama sem zasledila, da je neka punca na bolniški ( že več kot 3 dni), da ima prepovedane izhode - torej gre lahko od hiše samo takrat, ko ima zdravnika. Njena G. ji ne dovoli obiskovati niti materinske.
Torej......ni mi povsem jasno, kako naj torej človek gleda na vso situacijo, ampak določene zadeve pač ne gredo skupaj in meni niso logične