IZVIRNO SPOROČILO: Zala01
IZVIRNO SPOROČILO: Žaži
Jaz sem imela CR s spinalno, ker so mi pred tem že vstavili za EA in so dozo samo povečali in ti res priporočam, je super doživetje da slišiš prvi jok, pa pokažejo ti ga takoj čez zaveso, pa povejo da je vse ok, pa vse skupaj "čutiš", čeprav nič ne boli in je en tak faj povezujoč občutek, bolj kot če vse sprespiš
.
No točno to mene zanima Žaži, kakšen je občutek, ko ti mesarijo trebuh, si pa pri zavesti? Čemu je to podobno? Ker ne vem, če bi jaz to psihično prenesla. kaj pa noge, kolk časa jih nisi čutila?
Noge naj nebi čutila

. Čim so me dali dol iz mize in na posteljo, sem čutila noge, tudi premaknila sem jih. No, vsaj prste

.
Kaj čutiš? Glej, ne vem kako naj ti to napišem, da ti povem, da vse čutiš in istočasno nič ne čutiš. Ful butasto. Recimo, čutiš ko ti naredi prvi rez, je pa to točno tako, kot da bi se ti sedaj s konico nohta potegnila po roki (no, zdaj si sigurno to naredila

). Toliko čutiš, boli pa ne nič. Pol pa čutiš da nekaj šarajo in premikajo sem in tja, potem ti naenkrat povejo, da sedaj bodo pa

vzeli ven, zato lahko, da boš od popka gor čutila in res čutiš premikanje otroka (nič ne boli), ko ga prime in ko ga ven potegne čutiš, da se ti je trebuh izpraznil in uplahnil in istočano že slišiš

prvi jok, pokažejo ti ga preko zavese, vidiš nekaj najlepšega na svetu, mož sedi zraven in je čisto adijo od čustev in samo še nekaj jeclja, otroka za prvo silo malo obrišejo in zavijejo in ti ga prinesejo k licu stisnit, potem pa že gresta z atojem v sosednjo sobo na merjenje in nego, tam ati počaka s štručko da te zašijejo, jaz sem tukaj vmes že fajn dremala

, šivanja seveda ne čutiš, samo malo cukanje, ampak to je že spet tako, kot da bi se malo božala po roki, potem pa na hodniku po poti na internzivno še enkrat vidiš presrečnega atija z

v rokah, malo se pocartate in greš spat na intenzivno.
Nisem imela nobenih mravljincev, nič zaspanih nog, celo telo sem čutila in kar je ZAME najpomembnejše, če že nisem mogla naravno roditi mi živ vrag ne bo vzel prvih trenutkov, ker se mi še sedaj vse pred očmi odvija.
Pa zdravnike poslušaš zraven kaj se menijo, prav hecni so, pri tvoji glavi ves čas sedi anestezistka in se s teboj pogovarja, moja je mene ves čas po licu božala, mož me je za roko držal.........ah ja

.
Če te še karkoli zanima kar vprašaj.