IZVIRNO SPOROČILO: ellie
pajcevina pa si imela kakšne probleme, da si šla na UZ trebuha? Jaz sem tudi že pomislila na to, da imam žolčne kamne...sem imela par hudih napadov (ko sem mislila, da ni mogoče tega preživet). Sicer zadnjega 1 leto nazaj. Na neke ekstra preglede nisem šla. Ker so rekli, da je lahko psihičnega izvora, in da ni nujno, da je kaj resno narobe. Sicer pa tak vedno čakam, dokler nisem že napol mrtva, da se spravim k zdravniku.
Konec aprila sem imela en ful hud napad (sem celo bruhala samo tekočino - pa jaz res zlepa ne morem bruhat) in sem šla na urgenco, ker me je vse ful bolel. Tam niso nič našli, mi dali stvari proti bolečinam... edino jetrni encimi so bili povečani. Edino navodilo: naj grem dat k mojem zdravniku čez 1 teden še enkrat kri, če je še isto. aja, pa spraševali so me če sem alkoholik, itd.
No, ker je blo pol vse uredu sploh nisem šla k zdravniku. Ko pa sem zanosila sem se spomnila, da bi blo dobro to omenit G, ki me je skoraj nadrla, kaj sem čakala in vsa začudena, da mi niso na urgenci naredili UZ trebuha. Tako me je direktno poslala na to - brez še enega pregleda krvi in že sama je posumila na žolčne kamne.
Včeraj pa je zdravnica na UZju čist začudena, da me nič ne boli na desni strani pod rebri, ker je menda žolčnik čist poln. Pa še to, da jih imam verjetno že kar nekaj časa.
Moj nasvet: če na karkoli sumite, pejte do dohtarjev, pa težit za preiskave in napotnice - sej itak plačujemo.
Imeli pa smo tudi pestro noč. Mala je ponoči zakuhala na 39,5. Dala sem ji dve svečki, pa ni nič prijelo. Pol pa seveda panika. Smo ji kar nekaj časa zbijali vročino z mlačnimi obkladki po celem telesu - mala je bla pa čist boga. se je jokala in branila, pa še za en počten jok ni imela moči. To se ti pa res smili.
Danes smo šli k zdravniku. Ima še vneto grlo, vendar je virusno in zato nismo dobili antibiotikov (še fajn). Vse kar lahko je da s svečkami zbijamo vročino. No, sedajle že spi in upam, da bo ta noč bolj mirna, pa da se do petka pocajta.
Je pa prišla k meni kolegica, da bi skupaj hodili po hribih. Pa se naju je moj usmilil in čuval malo doma, midve pa sva skočili na Blegoš. Sem čist ponosna, da sem prilezla gor (to je bil moj prvi vzpon nad 1000m letos). Gori je bilo osvežilnih 20 stopinj, edino razgleda ni blo glih dobrega zaradi oblačnosti.
Moj se šel pa zvečer na kolo. Se bomo pa tako izmenjavali in imeli vseeno nekaj od športa.