IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR
Všeč mi je pristop, ker opisuje kako se imunski sistem krepi s tem, ko ga bombardiramo z raznorazno "nesnago", ki se vali okoli nas. Gre predvsem za opisovanje kako skrajna čistoča in sterilnost pri otroku nista dobri za imunski sistem.
u bistvu to ni 'pristop' ampak je kr resnica... naš imunski sistem je zelo učljiva reč. z več stvarmi kot se sreča, več si jih zapomni in več dela ima. mogoče ga včasih mal preobremenimo (Raho, v tvojem primeru zelo, se je zadeva pač zaciklala, na žalost se zgodi), ampak boljš kot da se 'dolgočasi' (zaradi sterilnosti...) in začne zganjat alergije. meni je pri srcu 'teorija' da more v življenju vsak dat skozi določeno število bolezni in to ne glede kdaj (mislm resne bolezni, ne prehladov)...
jest sm bla na primer blazno zdrav otrok, nikol bolna, vnetih ušes, niti prehlajena, mogoče 1x na leto... potem se je začel nekje v 4. razredu oš neke skrivnostne viroze (en dan viroze in konc), potem se je pa začelo... sicer za starše res ni blo tok obremenilno (ker pač nekak na višji stopnji že sam poskrbiš zase), zame pa tok hujš, sem manjkala skoraj polovico 7. razreda zaradi bolezni (začelo se je z mono in nadeljevalo z vsem mogočim), in od takrt sm kar naprej bolna z najbolj bizarnimi zadevami... zdrav otrok, bolan odrasel? evo me, hodeči primer. to tut potrjuje tisto o učenju imunskega sistema (moj se očitno ni imel od nikjer za naučit in se zdej uči... upam.) poznam še par podobnih... in tut kontra, kot opisujete, 30 dni na leto v vrtcu, od oš naprej pa ljudje niti prehlajeni ne... so tut izjeme pravilu, ampak upanje je na izboljšanje
aja, pa še o psihosomatskih zadevah... kako karakter vpliva sicer ne vem, ampak vsekakor pa stres (kot je ena napisala, če se otrok skrega, zboli - to je po mojem mnenju stres za otroka) vpliva na imunski sistem. v slabem smislu.
noble and children respected their elders.