IZVIRNO SPOROČILO: mama11
Jaz je ponoči ne previjam, tako da ima pleničko gor tudi po 12 ur. Sem tako delala že pri prvi, da smo se vsaj naspali. Izjemoma sem jo previla le, kadar je udarilo čez...
Tudi Urban ima ponoči samo eno pleničko... tudi v primeru, da postane moker... ga takrat samo še bolj pokrijem. Ker se grozno upira (sicer zdaj ne več vsakič... zdaj že katerikrat veselo brca brez pleničke) pri previjanju in ponoči mi ni do teh scen. Ga zadnjič previjem tam med 21 in 22 uro tako kot so nas navadili v porodnišnici, potem pa zjutraj med 8 in 9 uro.
Tanja_ v lupinico zvij kakšno pleničko v pregibni del, da ji dvigne ritko... je še vedno v pravem položaju, a zanjo malo bolj udobno. Tako sem na začetku delala pri obeh, zdaj pa se mi zdi, da se Urban že dobro počuti brez podlogice.
cebelica82, za ginekološki pregled bom verjetno Urbana prepustila kar mami. Pri moji ginekologinji takoj prideš na vrsto v primeru pregleda po porodu (naročena sem nekje med 9 in 11 uro... ko bom podojila, grem in sem nazaj najkasneje v eni uri).
Se mi zdi bolje, ker ne bi rada prenašala tako majhnega po zdravstvenem domu, če ni potrebe.
Me pa skrbi pregled, ki ga imam na diabetološki ob 7h zjutraj... takrat pa pojma nimam, kako bom. Niti ne vem, koliko časa bom morala biti tam... jih moram poklicati.
Katera slučajno ve? Mi bodo delali oggt test? Prejšnjo nosečnost, ko nisem bila na insulinu, sem imela samo pregled pri osebnem zdravniku po 6 mesecih, zdaj pa je drugače.
KatMat - poporodne depresije nimam (verjetno zato, ker nase sploh nimam časa mislit) in upam, da je ne bom dobila... sem pa prvi dan iz porodnišnice jokala kot nora, ker je bilo stanovanje totalno v razsulu (sem pričakovala, da se bo partner vsaj malo pobrigal in pospravil vsaj cigaretne ogorke... načeloma imava pravilo, da se v stanovanju ne kadi odkar imava otroke, a ko je povabil kolege ob rojstvu Urbana, je to pravilo kar opustil).
Če se ti dozdeva, da dobivaš poporodno depresijo, se o tem čimveč pogovarjaj - s komerkoli! Nič kar te teži ne sme ostati v tebi!
Z majhnimi otročki pa ni lahko - se tolažim s tem, da hitro rastejo (ampak takrat pa imajo druge muhe). Vseeno poskusi počivati = izkoristi vsak prosti trenutek za božanje svojega ega!
Porodniška? Za zjokat! In potem se je moj brat s partnerko zadnjič, ko sem bila na obisku prepiral z mojima staršema = očitki so kar leteli, da sem si komaj sproti zatiskala ušesa (ker se je moja mami odrekla dediščini in ker je moj oče še ni dobil,... Halo? To je popolnoma stvar mojih staršev!) in čeprav sem bila tiho, je stavek letel tudi name, češ da imam slabo službo. Halo? Moja služba je čisto v redu, le plačana je slabo... in posledično imam porodniško za zjokat! Ampak: saj denar ni vse, ne? Pomembnejše se mi zdi, da imam super otročka, ki sta zdrava in polna življenja (prepir se je pa začel, ker je moja "snaha" očitala moji mami, da ima Oskarja rajši kot pa njenega... kar pa niti malo ni res).
Dudica1 - nakazana bo jutri. Vsaj moja.
Tanja_ jaz sem Oskarja dojila kjerkoli (no, ja... glih sredi trgovine ne), z Urbanom očitno nadaljujem tradicijo dojenja. Če je lačen, bo moj otrok jedel, če imam mleko s seboj. Nosim majice, ki omogočajo čim lažji "izhod mlekarne" pa vedno s seboj kakšno plenico, da si pokrijem goli del kože. Samo imam srečo, da se Urban hitro napije (tudi z Oskarjem je bilo tako)... max 10 min, drugače pa sta sita že po 5 min.