IZVIRNO SPOROČILO: ljupka
Kakšne preiskave moraš to imet?Zakaj za ščitnico?Jaz tega nimam!
Moram te nekaj vprašat,misliš ,da je možno ,da belokranjske šole imajo v prvem razredu še vedno abecedo,berilo,učijo se vse ,kakor smo se tudi mi!Mama mi je povedala in sestra pa jim ne verjamem!Sem pokazala knjige od Jaka pa so debelo gledale,da kaj pa je to,samo barvanje ,pa črte in nič drugega!Saj prvi razred je kot včasih mala šola,otroci so tolk star in tem letom primerno se tudi učijo!
Isabeaux,a misliš,da je to mogoče?
sem ti dolžna še odgovor....
Za ščitnico moram hoditi redno na preglede - dat kri za hormone ker mi ne dela in jem non stop hormon - sintetični hormon da je vse ok...v nosečnosti mi ponavadi dodajo še jod, - kot jodid...da bi bilo vse ok...zato ...drugače ne bi bilo treba hodit sam za to, ker mi pač ne dela...
v pondelk zvem če so hormoni ok...madona bom kar dolgo na trnih....
glede šol...mislim da eni starši mal pretiravajo v smislu ker hočejo da so njihovi otroci boljši oz. nekaj več...pač imamo tudi take na žalost...načeloma so v vseh šolah v sloveniji že devetletke in to od leta 2007 in to pomeni da imajo identičen učni načrt...kar zadeva v prvem razredu da obravnavajo predvsem grafomotoriko, ki je osnova za pisanje...to so te črte in vijuge itd....in seveda glede črk samo spoznavajo glasove, torej to pomeni...prvi glas besede...zadnji glas...v praksi izgleda to tako, da se otroci naučijo pozornega poslušanje....recimo miza ima prvi glas m....in ne katere črke sestavljajo besedo miza....
upam da sem razumljivo napisala...no toliko o slovenščini...
pri matematiki pa se učijo smeri...levo, desno, gor dol...orientacijo v prostoru v glavnem...ter do konca šolskega leta spoznajo števila do 20 ter seštevajo in odštevajo do 10 ...brez prehoda...čez desetico...to pride v drugem razredu....
pri okolju se spoznava živa in neživa narava, ter okolje...kot tako....gozd, polje, ....
Upam da sem pomagala....
V glavnem ali je šola belokranjska, ali prekmurska, ali primorska...itd...vse imajo isti učni načrt...in nikakor ne verjami nekim nategovanjem...pardon na izrazu....
Drugače kot je v učnem načrtu ne sme biti!!!
Lahko se edino odločajo učiteljice same med knjigami in delovnimi zvezki...recimo ena šola bo imela od založbe Izolit (če mene vprašaš najboljša zadeva - tukaj je švigazajček...za tiste ki poznate)...druga šola bo imela od DZS - ja ...tretja od Mladinske knjige...tuki pa se seznam že počasi zaključi....tako da ...učni načrt je pa enak....za vse slovenske šole...državne seveda...
< Sporočilo je popravil isabeaux -- 13.10.2009 16:31:28 >