IZVIRNO SPOROČILO: Katjusa
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
ljupka . Se opravičujem ,kaj bom zdaj napisala,ampak vsak ima svoje mnenje.Za mene to ni mati ki prejema socialno pomoč in otrokom kupuje s tem denarjem.
In ima v šoli vse zastonj ,kosilo,malico ,knjige in še in še...mene bi bilo sram.sem mnenja ,ko imaš otroke poskrbi za njih kot se spodobi,in da jim lahko kupiš kaj hočeš,plačaš kosilo ........s tem kaj si si zaslužil s svojimi rokami.
kaka si pa ti da lahko sodiš, če se skrivaš pod anonnimno.... in če ti pri 4 otrocih ponujajo brezplačno prehrano a ti je nebi vzela?????'
najprej se vsaj z nickom vpiši pol pa komentiraj našo ljupko
jst tud nisee zato,da bi državo guljofala, z lubijem sma se poročila in vse takoj ko sma zvedla da dobima otročka in potem se je zgodilo, da še za mleko za otročka nisma mela pa mi tud socialna ni nič pomagala tko da..... če bom kdaj imela pravico do kakih bonitet jih bom izkoristla itak ti pripada.... sej ne gre zato, da kej guljofaš..... ampak vzameš kar ti dajo
Hvala Katjuša ,saj ni panike!
Sam,da vam povem,država ti nič ne podari,saj je to naš denar,jaz osebno že 15 let vlagam v državno blagajno,in če bi kaj uzela nazaj ,mislim,da ne bo konec sveta!In ,če bi bila 5 let doma,bi samo svoj denar dobila nazaj!
Delat sem začela s 15 leti,ker je bilo moje prav tako sram prosit socialno za pomoč,ker smo bili revni,lažje je bilo mene nagnat delat,in na ta račun je socijalna delavka hodila na orenk dopust,imela 4 otroke in moža doma,ki ni hodil na šiht!
Ko smo bili veliki je enkrat sama rekla,denar je bil,niste prišli iskat,mi pa tud sami ne bomo ponujal!
Ni sploh zdaj stvar v tem,dvojčki so naju pač presenetli,doma imava še dva in za moža bo zvečer teško,in kmetija ne bo mogel nič delat,treba staršem pomagat ,ker imamo hrano pridelano to je super!Pač razmišljava o možnosti ,kako bi bilo lažje za naju in otroke,vsaj nekaj let dokler ne bosta samostojna in bo možu lažje!Kakor sem rekla imava še dve leti za razmislek!
V bistvu te ne briga ,jaz imam tle svoje ženske ki jim zaupam,in mi znajo svetovat,če bi hotela mnenje od širne javnosti bi otprla svojo temo,pa bi raspravljali!
Na tej temi so samo prijazne punce,ki se potpiramo in razumemo ena drugo,pa tud če smo včasih drugačnega mnenja za pametovanje ni prostora,in za anonimnost,ki je sploh ne razumem,tudi če napišeš svoje ime te ne poznam in me ne ganeš!Vsak ima pa pravico do svojega mnenja!
Katjuša sem se ti nasmejala,še nihče v življenju me ni tako odločno branil,hvala ti!