MBD eno vprašanje:
Mi smo imeli roditeljski sestanek. Pa me sedaj zanima, kako je pri vašem otroku.
V drugem razredu je snov zajemala:
- 50 črk (male in velike črke male tiskane)
- Seštevat in odštevat do sto
- Liki,.....
- 3 knjige za bralno značko in dve pesmici
- branje doma s pomočjo staršev
- in še bi se našlo
- obnova segala 5 stavkov
Vtretjem razredu pa:
- dodatnih 50 črk
- seštevanje in odštevanje do tisoč
- liki
- 3 bralne knjige in tri pesmice (seveda morajo čisto čisto sami prebrati in se naučiti)
- vsak teden pesmice se za doma naučiti in to 5 kitic, spet čisto čisto sami
- poštevanka
- in še bi se našlo
- obnova sega od 10- 15 do 20 stavkov
So pa nam na roditeljskem sestanku rekli, da moramo mi starši doma sami naučiti otroke poštevanko, ker kao v šoli ne bo časa za to, ker je preveč snovi v tretjem razredu za otroke, tako da kao morajo imeti tudi šolo doma. glede učenja poštevanke.
Brati ne smemo mi otrokom, otrok mora sam prebrati in povedati obnovo. Saj je to ok, če bi imeli prejšnje leto fajn podlago glede tega. So sami prebrali, s starši obnovo naredili, in povedali v šoli, neko kratko in lahko knjigico.
Sedaj morajo sami prebrati, sami narediti obnovo in povedati v šoli, in to kar pošteno knjigo (mislim kot da bi tri knjige od drugega razreda spravila skupi, je zdaj ena knjjiga). Pa bojan pride do konca knjige, pa že pozabi, kaj je bilo na začetku, ker se trudi da bi čimbolj gladko bral, da bi se več zapomni.
EN NEMOGOČ PRESKOK SE JE ZGODIL. IN VSI STARŠI (več ali manj) SO POLNI SKRBI, zakaj lansko leto niso malo več dali otrokom napora, da sedaj se jim ne bi bilo doma potrebno toliko učiti.
Bojan je pri matematiki fulll bister (to lahko povem, ker se še odloča, če bi šel na dodatni pouk, kjer naj bi imel malo večji izziv). Pa to dela pri matematiki nalogo po uro dve. Zadnjič je delal nalogo od treh popoldne do osmih zvečer. Vmes sem mu dajala malo pavze, pa je on ni hotel meti, ker drugače ne bo mogel narediti naloge do konca. Pa sem ga prisilila. Mislim, saj je šele začel no. Res je, da ponavljajo še nekatere snovi iz lanskega leta, samo vseeno ne bi smeli biti tako močno obremenjeni. Da se sedemletni fant (kmalu osem) SEKIRA, da ne bo naredil nalogo, ker jo je vsebinsko TOOOO MUCH.
Aja, zdaj šele sledi vprašanje.
Ali imate vi tudi navodilo, da morate otroke naučiti poštevanko doma. Jim ne smete pomagati pri obnovi ali branju????