IZVIRNO SPOROČILO: smrketa24
IZVIRNO SPOROČILO: bjondi
Tukaj najdeš marsikateri nasvet o dojenju...
http://med.over.net/forum5/list.php?94
Jaz našemu dajem OLEOVIT D3,mi je patronažna rekla ,da mu komot dajem te kapljice-daš mu samo eno in morm rečt da našega v 14-ih dneh še ni zvijalo-upam da tako ostane...
Imam pa za rezervo še ANTIFLAT ,ki sem mu ga dala dvakrat ko ga je napenjalo-daje se ga pa lahko pred vsakim hranjenjem...
Meni so pa rekli, da je treba po 2 kapljici Oleovit D3 dajat
Kaj je sedaj pravilno???
Vidim, da je spet en kup teorij glede jemanja Oleovit d3 kapljic. Meni je pediatrinja rekla, da naj otrok dobi 1 kapljico, če je v večini dojen in 2 kapljici, če dobiva AM.
lino naš Tom gre spat med 21-22 uro in spi do 6-8.
Nikoli nisem pomislila, da bi ga pustila jokat, ker mislim da tako majhni jokajo ker nekaj potrebujejo in ne da izsiljujejo.
Res pa je, da ko se Tom okopa in naje, ga budnega položim v posteljico in najprej malo govori in potem zaspi.
Mislim, da je za dolgo spanje najprej potrebno, da se otrok dobro naje in ne gre na pol lačen v posteljo.
predvsem pa je odvisno od vsakega otroka posebaj, saj so si zelo različni.
IZVIRNO SPOROČILO: meti21
Glede luknanja ušes- moje mnenje je, da se jih takrat da, ko otrok sam pokaže interes in ne prej.
Moja princeska je stara 2 leti in 8 mesecev in včasih bi jih imela včasih pa ne. Ko si jih bo pa res želela bomo pa šli in nič prej.
Se popolnoma strinjam, za take stvari naj se otroci sami odločijo in ne da jih starši silijo.
Enkrat sem bila v zlatarni in je noter prišla mamica z cca. 3 leta staro punčko in je povedala, da si morata ta dan narediti luknjice, ker je očka na službenem potovanju. In videlo se je, da punčka ni tolk navdušena nad tem, kot mama.
Ampak mama ji je ves čas povdarjala, če boš imela uhančke boš pa taka kot jaz in si bova podobni.
Takoj, ko so ji preluknjali prvo uho je punčka padla v močen jok in komaj so jo prepričali še za drugega.