IZVIRNO SPOROČILO: RMRM
Lunca, ploskanja. A ni blo enkrat problem, ko smo vsaki stvari ploskale? Lahko da sem kaj zamešala, ampak tko imam v spominu
.
AS , saj tko nekako sem sama razmišljala, da v vlogo navedem do 6 leta z možnostjo, da predčasno začnem z 8 urnim delovnikom.
Se že par dni spravljam pisat dve vlogi, pa kar ne gre in ne gre
. Bom za BD tko naredila kot si ti zadnjič rekla, bom poleg vseh stvari dala še en dopis.
Ja, dodaj dopis.
Jaz imam svojo prošnjo še shranjeno:
Spodaj podpisana -----------Jernej je dobil sladkorno bolezen tip 1, vendar bolniške še nisem koristila, ker sem trenutno še na porodniški za najmlajšega.
--. junija 2009 se mi izteče porodniška, nato bom koristila še nekaj letnega dopusta iz leta 2009, -- julija 2009 pa naj bi začela z rednim delom.
Jernej uporablja inzulinsko črpalko in senzor za kontinuirano merjenje glukoze. Gre za kronično bolnega mlajšega otroka, ki je glede vodenja in nadzora nad svojo boleznijo popolnoma odvisen staršev, oziroma vzgojiteljic v vrtcu.
01. septembra 09. 2009 bo Jernej vpisan v vrtec --, težavo predstavlja čas do takrat in seveda samo uvajanje v vrtec ter edukacija vzgojiteljic. Prav tako je proces rehabilitacije oz. privajanja na življenje s sladkorno boleznijo pri majhnem otroku dolg in obširen.
Glede na to, da je v veljavi Puckov zakon, po katerem lahko skrbnik kronično bolnega otroka, ki je mlajši od 7 let, koristi pravico do 6-ih mesecev nadomestila dohodka zaradi nege, varstva otroka, edukacije glede načina zdravljenja,Vas prosim, da mi odobrite 3 mesece bolniške za Jerneja ---.
Ta čas bi kar najbolje izkoristila zato, da se naučimo živeti s sladkorno boleznijo tipa 1 doma in v vrtcu. Tako glede načina in vseh posebnosti pri prehrani (štetje in tehtanje vseh ogljikovih hidratov), upravljanje z medicinsko tehničnimi pripomočki, kot je inzulinska črpalka, nadzor nad gibanjem sladkorja in podobno.
S spoštovanjem in v upanju na ugodno rešitev prošnje, Vas lepo pozdravljam.
--