Dobro jutro punce!!! Petek jeeeee
Še malo oddelat, pol pa vikendirat
Vidim, da je bila daens težka noč za veliko nosečnic
, upam, da bo danes bolš. Sem se pa zbudila prvič v tej nosečnosti kar precej zatečena in upam, da je smao enodnevna zadeva, ker si res ne predstavljam, da bi me še slabe štiri mesece ščemelo v prstih na rokah in v celih nogah
@lucika: sočustvujem s tabo. res ni lahko, da ti razpoloženje niha, potem pa še vse to kar se ti je zgodilo. Držim pesti, da bo z očetom vse v redu.
.
Sama sem se v prvi nosečnosti precejkrat srečala s temi nihanji in vem, da je grozen občutek, ko se trudiš spremenit pri sebi razpoloženje pa ne gre. Spomnim se, da me je kar dušilo v prsnem košu in ni mi bilo jasno zakaj. danes vem, da je bila to tesnoba, ki je bila deloma izzvana zaradi hormonskih sprememb, deloma pa zaradi negotovosti v kateri sem bila v tistem obdobju (bila sva namreč še brez lastnega stanovanja, jaz brez službe in včasih mi je bilo kar za umret od negotovosti). Malo me je bilo strah, da se mi tokrat ta tesnoba ponovi, vendar je tokrat situacija drugačna, pa tudi jaz sem se kar precej spremenila od takrat. Začela sem se manj obremenjevati s stvarmi na katere žal ne morem vplivati, ker proti usodi ali kakorkoli bi človek temu rekel, ne moreš narediti nič. Sem pa v tej nosečnosti doživela tudi precej šokov s strani delodajalca in sem se tudi skoraj zlomila. Potem pa mi je v enem trenutku naredilo KLIK in sem se postavila zase kot še nikoli. Spoznala sem, da si lahko super uslužbenec in vse narediš prav, pa ti to ne pomaga če te hoče nekdo zaj... in da lahko narediš edino to, da ga postaviš pred dejstva in si dopoveš, da je zate najbolše, da se ne sekiraš. Ker če se obremenjuješ narediš škodo sebi in otroku. In to škodo boš utrepela samo ti in ne tvoj delodajalec. Zato, GLAVO GOR in mu povej svoje. Imaš zakon, ki te šiti, razna indirektna prisiljevanja pa se lahko tudi kaznujejo. Temu se reče mobbing in žal je tako, da smo v tej naši ljubi državi temu vse prepogosto izpostavljene ženske z družinami (ali potencialne mamice). Vendar je to kaznivo dejanje! In to je treba dopovedati vsem tem prekrasnim šefom, ki nimajo občutka za druge.
Odmisli delodajalca, verjemi da si boš samo škodovala. Sama pri sebi ga pošlji veš kam in si reči, da si boljša od njega in mu daj to tudi vedeti. Njega naj bo pa sram!
Uf, sm se kar malo razjezila, ker vem kako boli, ko te zaj... pa nisi nič kriv.
Nič, upam, da nisem pokvarila petkovega razpoloženja
Petek je!
Se kaj beremo,
LP