IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika
IZVIRNO SPOROČILO: rožca26
Živjo punce!
Jest se po dolgih dveh urah oglašam. Na pregledu sem bila zelo dolgo - mislim da skupaj kar 45 min, ker mi je še pretoke mogla zmert.
Kar se rezultatov tiče - hja, otroček je ok, zdej mu njegova gest. starost ustreza za 2.3. (tko da bom kar marčevka), pretoki pa niso v najlepšem redu
Kar pomeni, da bom mogla še naprej jest aspirin in bo doktorca vidla čez 5 tednov kako in kaj na naslednjem UZ. Natančnejši datum bom zvedla v novembru. Kar se spola tiče zgleda, da bomo mel
, vendar pa G ni 100% prepričana, ker je mela noge prekrižane in lahka, da je kej skrivala
Še vedno ne vem popolnoma nič. Kar se pregleda tiče, sem mnenja, da bom zelo vesela, če bom prišla do 36. tedna
Upam vsaj, da bom tokrat imela naravni porod in ne CR, ker midva bi mela kr 4 otroke, če maš pa CR, maš pa lahka le 3. No, bomo vidl. Dobra stran tega je le, da me bodo sedaj mogl ful gledat in pazit. Bom pa šla še k dr. Strahovi na še eno morfologijo, da pove še svoje mnenje. Mi je takrat za Vida zelo dobro vse razložila, pa še ful energična je (je približn tok stara k moj lubi) in pr nej je res fletno bit na pregledu. No, bom klicala v pon, pa jo bom vprašala kaj in kako.
Drgač sm pa na pregledu ful trpela, ker sm mislila, da me bo razneslo
Na morfi moraš namreč met poln mehur in je res zoprno, še posebej, če je pol še pol urni zamik. No, skratka, ni tko kot smo zi zamislili in upali, ampak sej bo boljš. Če zdržimo do 30. tedna bo to super, ker to ni več taka panika. Sam se mi pa vseeno postavlja vprašanje zakaj. Ja, to bom pa zvedla še pol k bom že stara ...
Najprej
, pa saj verjetno bo vse nekako šlo, če si tole že dala skoz pri vidi in predvsem, ker si tako poztivno naravnana.
Če nisem preveč radovedna, kaj pa je bilo pri vidu in o kakšnih pretokih se gre... če ne želiš mi ni treba odgovarjat! Držim pesti da bo naprej vse ok, pa da je res pupika!
Tole o plnem mehurju pa ne drži...si pa eni G to želijo pa ne vem zakaj...no mi je moj G pri taji razložil, pa sem pozabla
aja noseča sem bla ...pozabljivost pa to
mi je debelo gledal takrat ko sem vprašala če moram res met poln mehur in se mi smejal .
Pretoki - to so tisti v maternici, ki našim nerojenim pupikam omogočajo življenje, pa da maš dovolj plodovne vode ... Je G gledala, če je slučajno vse lepo teče (se na UZ to zelo dobro vidi in sliši), pa je pri meni na vsake tok kvatro neki prekinlo.
TO PREBERTE SAM TISTE, KI NE PANIČARTE (pa tistim, ki ste to že slišale tudi ni treba prebrat

)
Kar se pa tiče
razlagat o Vidu, me pa čisto nič ne moti. Če jest mal povem, pa se sama seb zdim pomembna

- hja, jest sm mela dokler nism rodila idealno nosečnost - vse je bilo bp, nobenih zatekanj, počutje je bilo fenomenalno, zredila sem se do 7,5 mesca le 4 kg, pritisk je bil normalen do ponižan. Skratka, nosečnost o kateri lahko le sanjaš. V petek pred porodom (rodila sm v torek) pa se je začelo. Skratka, v petek sem imela občutek, da težje diham in da me desna stran prs zaboli. Ampak ne tko kot če bi te bolela žlička, temveč dosti višje, vendar je to naslednji dan minilo. V soboto se mi je zdelo, da ga slabše čutim, vendar je proti popoldnevu začel nabijat v polno (takrat sva z mojim lubijem tudi šla po voziček in postelco, da sem se pomirila), v nedeljo je bilo vse super - čutila sem ga dost ... V ponedeljek pa spet občutek, da ga ne čutim več oz. skoraj nič. Klicala sm G, kjer je sestra rekla, da če do večera ne naštejem 10 gibov, naj se naslednji dan oglasim pri njih. In sm šla k njim, ker sm naštela v celem dnevu le 5 gibov. Bila vsa prestrašena, ko sem to sestram razlagala in je druga sestra koj rekla, da nej grem v P in srečno. Takrat sm vedla, da je štala. In to huda. Pelem do mami, vmes skor enga pešča na prehodu zbila, vendar sm bla tok še pr seb, da ga nism, mami prevzeme volan, in direkt v P. Ker sm bla tok fertik, je v sprejemni govorila mami, direktno so me poslal na CTG in še na UZ. G iz UZ je rekla, da je ctg zelo slab in kritičen. Pol so me začel zasliševat, če me glava boli, če sem zatečena ... jest pa k rožca, le vsa objokana. Pol na UZ pove, da sploh plodovne vode nimam in da je mali zelo slab in je vse pod vprašajem. Da ne govorimo o teži ... Ta pregled je bil okoli 8 oz. 9 ure zjutraj, Vid pa se je rodil ob 11h. Skratka - v porodni sobi so mi zopet ista vprašanja postavljali, sm se prov krivo počutla, da mi ni voda odtekla, me še dr. Pušenjak vpraša, če so mi kej govoril, da mam mali trebuh, pa jest rečem da ja. Pa vpraša od kdaj mi to govorijo, pa jest pravim, da že od samga začetka. Pol so me odpelal in se spomnim sam še priprav, pol pa že bip, bip, bip ... gospa, fantka mate. Sm bla ful zadrogirana. Moj je reku, da je tamalga vidu in pol sm bla že na int. oddelku. Mali pa zelo ubog - imel je le 1170g, 39 cm dolg in zeloooooooooooo slabokrven, zato je prišlo tudi do krvavitev v zg. prebavilih (želodčku). 14 dni je zavračal hrano, ko pa sem ga začela pri vsakem obroku opazovat, pa je začel jest k utrgan.

In to je bilo to. Dam sva z Vidom prišla 10 dni pred mojim rokom.
Je pa tko, klele res grozno opisujem, in tiste s slabim želodcem in ki rade paničarijo, je bolje, da tega ne berejo, sam ko je bil Vid na EINT v Ljubljani, se mi je povrnilo upanje in zaupanje v zdravstvo. Še predvsem zato, ker je Vidovo zdravnico zanimalo tudi celoten potek moje nosečnosti in da se je tako hitro razvilo v tako štalo (12 dni pred porodom sem jaz imela pregled in sem imela najnižji pritisk doslej 115/60!!). Je po celi P iskala dr. Pušenjaka, da ji je razložil kakšno maternico sm mela, pa če je bilo vse ok. Pa še zato se je zavzela zame, ker sem tudi sama (ko sem bila še plod), nehala rasti v 29. tednu, Vidove mere pa so za ideal ustrezale točno 29. tednu. S tem, da je bila razlika, da sem bila jest donošena, on pa ne.
Polni mehur - ne vem kako je pri ostalih G, sam ta zahteva polnga, ker se potem tudi plod dosti bolj natančno vidi in se vse ostalo da natančneje izmeriti. Tako je bilo rečeno meni.