IZVIRNO SPOROČILO: žanka
IZVIRNO SPOROČILO: kora33
se opravičujem, če je moj post zvenel, kot da vaši otročki ne dobijo cartanja...hotela sem samo povedat...da meni to ni težko...je pa res...da se držimo reda, kot navajajo ostale...in je tudi zdaj...pri 7...redkokdaj pokonci dalj kot do 21......ponavadi je ob 19:30 že sit...umit in v postelji....ja...red in ustaljene navade....to je bistveno...pol se vse spelje...če pa je treba za 10 min z njim v posteljo...pa to ni...vsaj meni ne...noben problem...vse prehitro bodo stari 15...ko se cartat ne bodo več želeli....
lp......
Vse to ti dam čisto prav
,ko bi to bilo samo 10 min.,v našem primeru se je to zavleklo v uro ali pa tudi dve uri.Pa če prideš iz službe ob devetih zvečer in še otrok ne spi(je recimo ati z njim v postelji),pa potem hoče mene,ker me je slišal,da sem prišla domov
Pa je bila ura enajst zvečer,ko je zaspal,sory,ampak meni to ni bilo božansko cartanje.Pa smo meli red od prvega dne dalje.Moj je star sedaj 9 let pa se še vedno rad pocarta,sam tisto ležanje zvečer poleg njega in vačasih jokanje,ker ni hotel zaspat brez mene ali pa atija je pa katastrofa.
ja otroci to potem izkoriščajo...namesto da bi bilo uspavanje postane to za vse utrudljivo...in potem se skušaš izmuzniti in rečeš, da moraš na wc...kar je laž...in ga počasi navadiš še na to...
ko je čas za crkljanje se crkljamo...ko je ura za spanje gremo spat...prej ko ga tega navadiš lepše je življenje...mamica je mirna in spočita...otroček ima postavljene neke meje...itaq da jih včasih skuša razširit in jih je potem spet treba postavit...
z vzgojo, kjer otrok dobi moč nad starši se je težko kasneje spopadati...je najbolje že na začetku vzpostaviti nek red...
crklja in ima neznansko rad svojega otroka pa itaq vsak...skoraj...in včasih od preveč dobrega ni super rezultat...treba je otroku pokazati, da ga imaš rad...ampak vseeno pa je mamica lahko z njim vesela in nasmejana samo, če je spočita...če pa se na postelji gužva cela družina in imaš 1x nogo v rebrih, 1x te nekdo s komolcem zaštiha pa poleg tega spiš še bolj rahlo, ker se bojiš, da ti slučajno koga ne pomečkaš...potem sem pa sigurna, da tak človek ni naspan...niti poln energije...
v glavnem...prej ko otroka navadiš na samostojno spanje lažje je..je pa res, da se eni hitreje "izklopijo" in zaspijo...drugi pa potrebujejo več časa...ampak z eno mero se vse da...
in če si ti pripravljen...pa da v to vložiš neko pozitivno energijo (joj sem tudi jaz tekala na začetku po 6x v zgornje nadstropje, da sem jo pobožala)...potem se to 100x poplača...
< Sporočilo je popravil resnično srečna -- 30.6.2009 14:59:03 >
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur