IZVIRNO SPOROČILO: Aglaia
Hej.
Wannabemommy, a mi lahko kaj bolj natancno poves o adaptaciji. Pa da ne bova smetile tukaj teme, mi lahko ZS posljes. Midva greva verjetno v stanovanje v blok, to pomeni, da ne bova menjala strehe pa fasade. Drugace pa vse, okna, vrata, radiatorje, kopalnico, tla pa se ene 2 steni bi podrla. Kaj mislis, koliko naju bo to prislo?
Pozdravljena
Midva imava kar veliko hiško zato so stroški kr veliki, kar pa pri tebi nebo tak hudo v primeru da greš v stanovanje.
Okna midva imava vsega skupaj 17 oken z dvojnim balkonom in 3 vhodna vrata, 2 malo lepša- dražja in ena navadna za kurilnico. vse skup z popusti naju je prišlo malo manj kot 15000 eur( tu so kljuke, žaluzije,...vse kar sodi zraven, montaža,demontaža), moja mama pa je pred 2 mesecoma tud menjavala okna v bloku pa ima 5 oken + balonska vrata in je dala cca 3400eur z vsem. Sva pa obe vzeli pri Mik celje
Radiatorje oz. komplet centalna naju je prišla cca 12000 eur, s tem da sva vse zraven dobla( peč, cisterno, gorilnik, raztezno posodo,....vse), za blok te pride dost ceneje, ker če je v bloku centralna je treba sam etažno naredit. če pa rabiš sam radiatorje pa niso tak dragi.
Kopalnica je lahk ogromen strošek odvistno od kvadrature in cene ploščic ki jo izbereš, glej mo0j dela kopalnice za fuš in je delal kopalnico za 10000eur pa je delal tud kopalnico za 1500eur, tu je res odvistno vse od tvojih želj, ker so pač cene ploščic zelo različne
Tla pa spet kaj daš na njih al parket al lamniat. Pravijo da je parket za evig no midva sva vseeno vzela laminat sicer malo dražjega acenovno ampak je še vedno bolj ugoden kot parket. Po kvaliteti pa lahko parira tud parketu. Cena pa spet odvistna od m2
Podiranje sten pa ni nikoli bil neki strošek, podereš steno , tam ko ti potem manjka omet pa zapolniš z gips ploščami in po podu narediš estrih pol pa tak parket al laminat pokrije pa ajd 1000eur, pa nena rabiš tolko.
Pa ajde da rabita 10000 -15000eur ( če rabiš sam radiatorje in ne cele centralne in če vzameš neko povprečno kopalnico tam do 4000 eur.) drugač pa verjetno malo več.
Glej to je sam okvirno, vedno moreš pa itak met vse mere pa ves materijal da veš kolko česa in katerga da lahk narediš kak račun, jaz ti priporočam da si daš kake predračune delat.
Upam da sem ti kaj pomagala, če te bo še kaj zanimalo kr vprašaj.
Mama mia cel roman sem napisala