hoj!
Komja prebrala tok ste naklofale v telih 5-ih urah, k sem imela obisk. Je pasal tale čvek s svakinjo, male so se pa več ali manj v dnevni same igrale, ta večja je gledala risanko. Pojedle celo rolado.
Ena je spraševala za recept: Obično testo za biskvit:
-5 jajc
-5 žlic moke
-5 žlic tople vode
-en pecilni prašek
-5 žlic sladkorja.
Jajca ločim, skupaj stepem rumenjak in sladkor, dodam toplo vodo, da masa naraste potem dodam moko s pecilnim praškom in na koncu vmešam še sneg.
Testo pečem 10 minut na 180 stopinjah.
Važen je nadev, ki je res njami pa čist simpl:
pol litra alpske smetane in od DR. Oetkerja Paradies creme prašek zmiksam v kompaktno kremo, to namažem po biskvitu, dodam jagode iz kompota in trara, rolada je odlična. Je pa fino, da se shladi v hladilniku. Je bla svakinja tok navdušena, da bom 2 takšni spekla za nečakin RD, ki ga ima v soboto.
Jaz tudi svojega moža ne menjam, je pa fajn MM, ja, če si poročen. Men je super bit poročena, moj se tud ne pritožuje, bova pa imela letos tretjo obletnico poroke, skupaj sva pa 12 let. Kar doba, ja.
prsna črpalka- sem jo v prvo kupila Aventovo, ampak mi ni šlo tole črpanje najbolj od rok. Sem si vedno full malo načrpala, se samo sekirala ali je dovolj mleka ali ne. Kasneje vse skupaj opustila in dojila dalje brez, da bi še kdaj črpala. Zdaj jo pač imam, upam, da je ne bom rabila. Mi grejo lasje pokonci, ko se spomnim kako sem se mučila s tem pa nobenega učinka. Ne vem no, mogoče sem bla samo jaz tako smotana.
Mi je pa danes svakinja rekla, da bosta onadva nekaj kupila za našo fračko, morda jima rečem za sling ali pa za banjico. Bi imela novo, tako luštno. Drugega ne potrebujem več.
Grem se ulešt, sem zdele eno uro pospravljala, sesala in brisala za puncami, tako so mi po stanovanju naredile. No, ampak so se vsaj zamotile, da smo se midve lahko fajn načvekale.