IZVIRNO SPOROČILO: Češnca
IZVIRNO SPOROČILO: ninocka
Recaro avtosedezi - kolikor sem jst brala teste (testi nase AMZ, nemske in avstrijske), so tile avtosedezi zanic. Res jih imajo v sportnih avtomobilih in so tam ful dobri, ampak kot otroski avtosedezi pa naj ne bi dosegali nekih blaznih standardov oz. varnosti.
Se - na srečo - ne morem strinjat!
In ja - ni vsako leto testiran, ampak ne zato, ker bi bil tako zanič!
Sem pa kar malo užaljena, ker me (posledično pač) mečeš v koš s tistimi, ki kupijo nekaj, ker je ugodno...
Midva z možem sva sedeže konkretno naštudirala in se - niti najmanj zaradi cene - odločila za Recaro.
Ja tu se pa strinjam. Sama sem bila najprej proti Recaru, ko sem videla tisti 0 pri varnosti (vse ostalo so bili +, govorim pa o sedežu young sport, za ostale nisem niti gledala), potem se je moj podal v raziskovanje. No prišla sva do ugotovitve, da je Recaro v nekaterih pogledih bolj varen od npr. Romerja, v drugih pa manj. Npr. Bočni trk se pri Recaru bolje obnese.... sedeža, ki bi zagotavljal 100% varnost ni - je le stvar osebne presoje.
Kar se pa tiče ostalih. Jah tudi mojemu tastu ne gre v glavo, zakaj otroka "matramo" z lupinico. Včasih tega niso imeli, pa poglej jih sedaj, še zmeri živi

... To, ko mu povem so bili včasih počasnejši avtomobili, manj promena in tudi manj nesreč in pa da bi pa kljub temu kak otrok lahko preživel, če bi že takrat imeli lupinico, presliši, pove mi samo, da je njegov Yugo brez težav šel 120, tako, da tako počasni pa le niso bili

.
Da ne omenim, če me kam pelje in imam delo z privezovanjem lupinice, mi vedno reče kar pusti, jo boš že držala, saj ni deleč

. No sedaj mu obb teh komentarjih namenim le jezen pogled. On se mi smeji, ker se mu zdi da pač pretiravam, in naj bo pomoje, jaz pa sem srečna, ker vsaj komentira ne več (toliko).
In kaj je bila največja šala, ki sem jo letos povedala - to da če se bo otrok res merkal pri njima, da bo potrebno kupiti dva avtosedeža - on je bil 100%, da se norca delam iz njega. Le kaj bo otrok star 1leto in več rabil avtosedež, ko pa ga rabita le do bljižnih trgovin (nekje v krogu 5-10 km), in da ta čas pa komot zadaj sedi... Mislim, če 40 let ni povzročil nobene nesreče, jaz mu pa ne zaupam
Joj bo on videl, še dobro, da poznam veliko policajev tam v njihovem kraju. Ni vrag da ne bom koga prosila, da se postavi na njihovo križišče kadar bom vedela, da kam gredo. Kar naj mu napiše položnico, če bi se zgodilo da otrok ne bo pravilno pripet ali še huje, da ne bo v sedežu... Sicer sem že povedala, da v kolikor ne bo popustil in nehal trmariti svoj prav, sem otroka pripravljena tudi v vrtec raje vpisati....
Jah tale moj tast, zadnje čase nam vsem kri pije.... boga tašča, ona je le tiho in si misli svoje....
Da ne začnem o tem kaj si misli o igračah za malega - joj sem čudna kaj bo le tak z igračami, igrače pa res poneumljajo otroke. No da se ne bom še bolj razpisala, naj povem, da je imel moj ko je bil majhen en avto za igrati in človek ne jezi se.... pa vam bo vse jasno. Pa niso ravno živeli v pomanjkanju. Mislim kake lego kocke, to je poneumljanje otrok

. Jao jao, moj se bo iz principa kar valjal v njih pravim