IZVIRNO SPOROČILO: aromaja
DRAJA jaz bi šla po drugo mnenje in bi želela obrazložitev. Tvoj otrok je, tvoje telo in imaš pravico vedeti zakaj MORAŠ spet imeti CR? Če bi imela doma obrtnike, ki bi se sami pri sebi odločli, da to pa MORAJO tko narediti, pa tebi to ne bi bilo všeč, bi verjetno želela oz. zahtevala pojasnilo. Ne biti do same sebe tko mačehovska in se tko prepustiti na milost in nemilost medicini in slepo zaupati. ZAHTEVAJ informacije in pojasnila. Ne se pustit, prosim!!!!
Ja, saj, se popolnoma strinjam z napisanim in sva tudi hotela it po drugo mnenje. Potem pa sem doma razmišljala, da je med UZ rekla, da je posteljica že precej zrela. Kar pomeni, da je bolje, da se otrok čim prej rodi, dokler še dobiva dovolj kisika in hrane. In ker sem potem prebrala, da ti po CR drugega poroda ne smejo sprožiti umetno, mi v bistvu ne preostane drugega kot da grem predčasno na CR. V bistvu bi lahko rodila naravno le, če bi se mi porod sam začel že zdaj in bi imela dovolj svojih popadkov, da bi se čist sama odprla za 10 cm in rodila v par uricah. To je pa že skoraj utopični scenarij, sploh toliko pred rokom.
Tko da ne gre za to, da bi slepo verjela njeni odločitvi, ampak sem sama potem prišla do spoznanja, da je bolje kakšen dan prej roditi s CR, kot pa da bi posetljica preveč zastarala...
prizadelo pa me je, da kljub 4-urnim preiskavam in pregledom v P, nisem dobila niti ene prave in koristne informacije z njihove strani,ampak sem morala vse dognati sama doma. Tam so si vzeli samo čas za nadiranje in obsojanje PO porodnišnice! Žalostno res! In pol še dobiš za domov papirje za podpisat, da izjavljam, da mi je zdravnik vse natančno razložil in me seznanil z vsemi dejstvi in posledicam in bla, bla, bla,...