IZVIRNO SPOROČILO: vim
In aja vam morem povedat, da nam je ratačo 1 obrok zmanjšat zdaj je pa roka naša najboljša prijateljica
. Pojemo 650ml. prej pa tudi do 750ml. Tko, da zdaj imam svojega mleka za 3 obroke in ne več dva. Nčrpam si ga 400ml, dodamo pa še večerno flašo 150ml pa vse poje.
Ledenka jaz sem za vozičkanje bom spet v Trnovem drugi teden in zdaj sva že bolj zaorganizirana ne zamujava več,morda 5-10minut.Kaj pa ostale vozičkarce vam paše kakšen sprehod ob Ljubljanici.
Blue meni je pediatrinja rekla samo mleko do 6 meseca, kako to da Gaji že dodajaš. Meni se zdi, da našemu ne bo dovolj samo mleko do 6 meseca, če že zdaj poje včasih 200ml. OK nič več mu malo jemljemo od ust. Revček še 6 tednov nima pa mu že hrano jemljemo
In imam vprašanje za tiste, ki se soočate s krčki? Koliko časa lahko jemljemo kapljice,namreč subsimpleks smo že porabili 1 flaško ali lahko novo odpremo, ker če mu nič ne dam je pa še hujše.
Mi smo že tretjo načeli

. Tudi sab simplex, pa sem zdravnico vprašala, pa je rekla, da ni problema - če ji pomaga. Da so te kapljice tko narejene, da nič ne škodijo. Tud ko sem brala priložen list, piše da te kapljice delujejo samo na fizikalni osnovi in se nespremenjene izločijo po naravni poti - tko a nič skrbet. Jaz ji dajem vsakič ko jo začne matrat - po hranjenju.
Aja, pa še to pravi, da včasih je vzrok za krčke tudi to, ker jim na pol prebavljeno mleko prihaja v usta in jih kislina draži...(po domače polivajo), ni nujno da vidiš, včasih se sam zdi kot bi nekaj žvečil - to kar mu ostane v ustih. Pomaga pa če dvigneš malo vzglavje na posteljici. Vse se pa uredi okoli 3 meseca, ko postane mišica zapiralka dovolj zrela, da opravlja svoje delo, če ne takrat pa ko začneš dodajat gosto hrano.
In še kar se tiče hrajenja...kdo bi jih vedel...jaz sem tud morala budit punco, če je slučajno spala dlje, pa tehtat koliko poje...na 1. pregledu mi je pa rekla da ma že skoraj mal preveč (4400g), pa da naj jo kar pustim spat. No mi smo se vseeno še naprej dojili glede na povpraševanje (na dve uri), zdaj ima 5300g, ampak zdravnica pravi - glih prav. Hvala bogu vsaj enkrat. Bomo videli kaj bo naslednjič

. Tko da- to sem hotla povedat -ne se prosim prveč sekirat in delaj po svojem občutku. Zdravniki se tud razlikujejo med sabo v svojih mnenjih. Pa še to - ti maš otroka pred sabo 24 ur in veš kako se odziva, al je lačen al sit. Oni pa samo 5 min v enem mesecu...zato pa rabijo tiste svoje tabele...da nam lahko solijo pamet.
Najbolj fajn je ko se pogovarjava z mami, kakšna je bila praksa ko smo bili mi majhni, jaz mam še celo svoj zdravniški karton doma. A vam povem - pri treh tednih so me pitali s sadnim sokom, pri treh mesecih sem pa jedla že juhico in rumenjak. Posledice so vidne še danes

.