IZVIRNO SPOROČILO: Tanja_
papua kako pa vadiš prevračanje na bok?---------naša je kar malo lena, se mi zdi.In h kateremu privat fizioterapevtu si šla?
Šla sem h fizioter. Breznik Tatjani v šiški na drenikovi. Tamal ima namreč nekoliko slabše razvit mišični tonus na (njegovi) levi strani, zato se malenkost ukrivlja v desno (pa skos manj,odkar redno vadimo kravce). Vadimo pa tako, da ga recimo med previjanjem čim bolj obračam na bok (da se ga čim manj dviga, ko recimo oblačiš, čistiš itd), potem da ga obračam na en bok pa na drug bok. To narediš tako, da - če ga recimo obračaš na desni bok, pokrčiš levo nogico in daš levo rokico na koleno ter ga zarotiraš na bok. Seveda se pri temu upira

Pa na terapiji se je še kar pustil, doma mi pa bolj redko uspe, da bi potem tudi vztrajal na boku. Aja, pri tem ga ne smeš vleči za roko, ampak potisniti pri rami. Sicer pa če prav vem, gresta s tamalo itak fizioterapevtki, pa vama bo pokazala vaje (jih je več).
Je pa naš tut bolj len za obračanje na bok. Se obrne na bok samo iz trme, ko se kaj razburja
No, zdej pa moram it, se detece prebuja pa zatika u lok igralnega centra