IZVIRNO SPOROČILO: tasa_m
Tudi naša mama zna kdaj kakšno "pametno" pripomnit in rečt, da ko joče da jo naj dam ven, bo jo ona imela v naročju, pa ni šans. Sva že parkrat prišle navzkriž sam zarad tega ker je pametovala:" ti tudi nisi imela,..ipd. " Ne zanima me, kaj je bilo pred 25 leti..zdaj je pač tak. Na veliko žalost nekaterih, ki tega nočejo sprejet.
Najraj od vsega imam stavke, ki se začnejo s "pred 25 leti..." in nato obvezen "pa smo vsi preživeli...". Dejstvo je, da niso vsi preživeli. Poleg tega bi marsikdo imel kak zoprn problem manj, če bi se pred 25 leti drugače obnašali. Sploh pa je promet danes čisto nekaj drugega kot pred 25 leti. Npr. če primerjamo Lj obvoznico ob pol osmih zjutraj danes in ceste okrog Lj ob pol osmih zjutraj pred 25 leti... Na parkirišču pred našim bivšim blokom je bilo pred 20 leti pol manj avtomobilov kot danes, vedno je bilo nekaj parkirnih mest praznih...
Me pa čudi, da ni nobenega komentarja tipa: "pa kaj kompliciraš, avtosedeži so itak predragi, poleg tega je za dojenčkovo prebavo mnogo bolje, če lahko med ovinki malo kobaca po zadnjih sedežih... jaz ga nikoli ne pripnem, pa se nam še nič ni zgodilo.. tudi mene nikoli niso pripenjali, pa glejte me, kako sem super..." :) Očiten napredek!