IZVIRNO SPOROČILO: symona
Čao babe žabe!
Poslušte, kaj se je pa nam v nedeljo zgodlo. Popoldne z amadejo telovadim (vaje, ki nam jih je pokazala fizioterapevtka), in naenkrat se mi začne dušiti. Hitro jo obrnem, udarim po hrbtu in z ust ji prileti kroglica, podobna plastelinu
. Kje jo je dobila, ne vem. To pa še ni vse. Jaz jo gledam in opazujem in vidim, da še nekaj ima v ustih. Kličem hitro mojega, jaz jo držim, on ji gre z roko v usta, in kaj potegne iz ust? Majhen kos žice, f.a.k. Še zdaj ne vem iz katere igrače jo je potegnila, ker smo potem vse igrače pregledali, in nama ni blo jasno. Sem pa tako paniko zagnala in po celem bloku letala do sosedov, sploh nisem vedla kje se me glava drži.
Ja, treba bo pazit. In to ful!!!
Pri nas je problem, da se punčki veliko igrata s barbikami in imata ogromno čeveljčkov, nakita inpd in ves čas moram bit na preži kaj je na tleh.
Poznam primer (družinski prijatelji) ko je punčka pojedla nekakšen kos plastike in se začela dušit, pol pa je kao vse pobruhala in so starši mislili da je z njo vse ok. Ampak je čez nekaj dni končala v bolnici ker je en izmed delčkov plastike končal v pljučih in ... mah, boljše da podrobnosti ne omenjam

Komaj so jo rešili
uršika*** - s sladkimi stvarmi raje počakaj. Saj bo čas za njih.
Glih včeraj sem z Laro bila pri zobozdravniku in sva poslušali predavanje kaj je dobro za zobke in kaj ne. Evo nekaj nasvetov:
- raje vodo al pa kislo vodo kot kakršnekoli sokove. Sokove v flaško NE niti pod razno
- sladkarije po kosilu in ne kot vmesni obrok
- raje npr. 10 gumijastih bonbonov nanekrat kot pa 5x po 2 v razmiku od 1h
- raje kos čokolade kot liziko
- zobke umivati zjutraj in zvečer. zvečer je obvezno! zvečer raje z električno krtačo, zjutraj lahko z navadno
- 1x na teden (velja za otroke ki so že malo starejši npr od 2-3 leta) uporabljati nitko. Najprej nitka, potem umivanje zob
- 1x uporabljati fluorov gel
- redne kontrole, vsako pol leta
Upam, da sem kaj pomagala.
Enkrat sem že pisala da moja Ema ima perfektne in zelo močne zobke, pri Lari so že našli luknjice... verjetno zato ker je nekaj časa ponoči dobila flaško z mleko, Ema pa samo vodo. Drugega razloga ne vidim, ker se obe2 isto prehranjujeta in imata isto higijeno. Sladkarij pa res ne jesta veliko... par bonbončkov na dan, al pa kinder pingvin, al pa košček čokolade. Nikoli nista pojedli celo vrečko bonbonov, celo čokolado al pa pili sokove po flaški.
5. oktobra bo Lara šla zobke popravit in ji bodo hkrati zalili vse 4 in 5, da bo zobke lažje za čistit. Hkrati pa se zmanjša tudi verjetnost kariesa. Vse, seveda, proti plačilu
Drugače smo ok. Zgornja druga enkica počasi postaja vidna in bo kmalu pokukala ven.
Danes uživamo v toplem vremenu.
Na srečanje nas ne bo... ker smo nažalost predaleč
31.1.2009 Erik