IZVIRNO SPOROČILO: svita
Niti najmanj ne obsojam ljudi,ki se odločijo za vegeterjanstvo, obsojam pa ljudi, ki se odločajo, da bo njihov otrok vegeterjanec.Springy zgleda,da veš bolj kot pediatri.Nisem še slišala pediatra, ki bi otroku odsvetoval meso,al pa da bi rekel, ne jejte mesa saj ga lahko nadomestite z zelenjavo...nevem no,to mi je malo mimo,
Svita, preberi kaj sem napisala na začetku. Avtoriteta na podorčju prehrane - preko 75.000 strokovnjakov (!) - ne samo pediatrov, ampak strokovnjakov za prehrano pri ljudeh (!) trdi naslednje (se bom kar kopirala):
Naj začnem najprej s stališčem American Dietetic Association in Dietitians of Canada. Njihovo stališče je plod dolgoletnih raziskav, pod njim pa je podpisano
na tisoče dietetičnih strokovnjakov. ADA in DC namreč skupaj zastopata
preko 75.000 dietetičnih strokovnjakov, tako da je njihovo mnenje eno izmed najbolj kredibilnih (če ne celo najkredibilnejše) na svetu.
Trdijo:
Well-planned
vegan and other types of vegetarian diets are appropriate for all stages of the life cycle,
including during pregnancy, lactation, infancy, childhood, and adolescence.
Temu mnenju se pridružujejo tudi Deutsche Gesellschaft für Ernährung (DGE), British Dietetic Association (BDA), British Nutrition Foundation (BNF) in še mnoge druge. OGROMNO strokovnjakov, specializiranih za človeško prehrano. In vsi po vrsti so se podpisali pod izjavo, da meso NI POTREBNO, ne za odrasle, ne za otroke.
Zdaj pa ne vem, ali ve menite, da veste več od teh strokovnjakov in, da se preko 75.000 tisoč strokovnjakov moti? Potem predlagam, da jim pišete, pa jih podučite o njihovi zmoti. Če ste tako dobre, pa prosim mail še meni pošljite v slepi kopiji, ga bo zanimivo prebrati.