IZVIRNO SPOROČILO: zaja23
mamči, tako se je ta tema začela - v eni želji po konstruktivnem pogovoru o živilih in njihovem kombiniranju, med ostalim, o izmenjavi kakih dobrih receptov mogoče. Seveda je nemogoče doseči, da se drugače misleči ne bi vmešavali. Tako da je ta tema postala še eno nikamor vodeče za/proti pljuvanje, žaljenje ... Brezveze uglavnem. To definitivno ne bo pripomoglo k uravnoteženi prehrani moje hčerke!
Pljuvanje, žaljenje

. Hm, sem nepristranska v tej debati in lahk rečem da z obeh strani leti pluvanje in žaljenje. Ampak ne glede na to, vseeno mislim, da se ne gre za pljuvanje in žaljenje temveč za izmenjavo mnenja oz vsak odgovor bi lahko vzela kot nekaj dobro ali da potrdi tvoje prepričanje ali ga ovrže. Zdaj če se ti ne strinjaš z določenimi strokovnjaki ali z mesojedci, še ne pomeni, da njihov odgovor (ki tebi ni všeč), pomeni pljuvanje. Če je tako in če si ti tak zelo prepričana v svoje mnenje, da je za tvojega otroka tako zelo dobro to kar počneš, potem ne vem kaj sploh spraševati

. Če si, kot trdiš vse preštudirala, potem si tudi to preštudirala, a ne?
Meni je vseeno s čim boš hranila svojega otroka, zato ne bom razglabljala o tem. Sem pa v nosečnosti kupila eno revijo (mama al dojenček al neki podobnega), kjer so bili izpovedi mame vegeterjanke, naslov je bil šokanten v smislu otroku sem pustila umirat na obroke. Men so solze pritekle, s tem da je mama tudi bila naštudirana s vsemi strokovnimi članki. Ok, lahko je to izjema, ampak nikoli ne veš, kako bo tvoj otrok na kaj reagiral. Vse kar lahko narediš je to, da se poskušaš in se prilagajaš otroku in ne toliko tvojemu prepričanju, kaj je zdravo nasplošno. Vsak človek in vsak otrok je poglavje zase, glej otroka, njegove potrebe, njegovo zdravje in ne neko splošno znanje, strokovna dognanja. Slednje ti je lahko le okvir. Predvsem pa spremljaj otrokovo zdravje, vsako spremembo, vsako utrujenost, napihnjenost trebuha...... je treba resno vzet. Če najdem revijo in če te zanima, ti lahko sporočim, da si prebereš.