IZVIRNO SPOROČILO: Aninchy
Gajka - pa lahko še meni nekaj odgovoriš
kaj rabim za dojenčka za nego prve mesece? Kere kremice / olja priporočap?
- trdo milo - rabiš za kopanje (to povsod povdarjajo, da razne tekoče zadevščine ne veljajo

), imela milo od firme Bübchen
- šampon - še ne rabiš na začetku, razen če bo

ultra čupast, kar pa je precej redko
- olje za telo - občasno sem ga po kopanju celega namazala z oljem, isto od firme Bübchen
- Ribodermin - za redno mazanje vseh gubic po kopanju (pod pazduho, za ušesi, okrog vratu, za koleni, okrog gležnjev...), kupiš v lekarni
- krema za ritko - na začetku je najbolje imeti kakšno dobro hladilno mazilo, jaz sem imela neko ognjičevo hladilno kremo za ritko (imajo v Müllerju ali pa v BC, za drugje ne vem), ko pa sem tisto šalčko porabila, sem prešaltala na Bübchen, kasneje pa na Paneten (iz Müllerja)
- Bepanten - pride prav pri vneti ritki, kupiš v lekarni
- fiziološka raztopina - jaz sem imela flaško fiziološke raztopine in posebej fiziološko raztopino v ampulah (nabavila po priporočilu patronažne za čiščenje noska pri prehladu, ker jo enostavno nakapljaš, dela jo Nivea, dobiš pa jo skoraj v vsaki trgovini tam, kjer imajo palčke za ušesa itd.)
- alkohol
- robčke ali vata za ritko - na začetku tisti že pripravljeni vlažilni robčki ne veljajo, ker vsebujejo parfume in ostale zadeve. Ritko na začetku umivaš samo z mlačno vodo. Jaz sem uporabljala to.to krpice za umivanje soft (kot taki suhi robčki, samo zmočiš z vodo), uporabne pa so še npr. to.to perforirane vate. Poglej malo na
http://www.tosama.si/, je polno teh zadev za videt.
- vata
- palčke za ušesa - tiste odebeljene otroške palčke
Če se še česa spomnim, bom dopisala.