IZVIRNO SPOROČILO: Petka09
Springy, pa daj nehaj, to je pa že too much, no!
Kot pravi Hope, samo izzivanje, pa nič drugega pa vse ostale hočeš prepričati v svoj prav! A pa se zavedaš, da NIHČE NIMA PRAV oz. IMAMO VSI PRAV????
Ljudje smo individualna bitja s svobodno voljo in menda ja lahk delamo in jemo tisto kar nam paše! Saj lahko nekdo da nasvet pa svoje mnenje, ampak ti pa res uturavaš in posiljuješ ljudi s to svojo obsedenostjo!
Sorry, samo res!
Kot da bi jaz tu vsem pamet solila, kak je edino prav, da smo dali oranžno fasado, kak je edino prav, da imamo to in to kritino na strehi, kak je edino prav, da moj otrok je to in to adaptirano mleko (oz. da se izključno doji) itd. itd.... Saj ne bi bila normalna!
Višek cinizma je, da se po 15 ih straneh vašega napadanja, žaljenja in obsojanja vegetarijancev (ker ne dajejo jesti mesa otrokom) ti tu javiš in potem MENE obsojaš da jaz krnim izbiro? Da jaz nekoga hočem v nekaj prepričat, čeprav sem bila ves čas prisiljena ZAGOVARJATI mojo izbiro pred vašimi agresivnimi napadi in prepričevanji? In po 15 straneh vašega žaljenja in agresivnega prepričevanja, da je mesna prehrana EDINA pravilna za otroka (če uporabim tvojo prispodobo "vašega prepričevanja, da so edino oranžne fasade prave") prideš tu in nekaj modruješ o fasadah? Razloži ti to raje svojim sojedkam.
Vsi in nihče hkrati ne moremo imeti prav, to je neumnost. Nekatere trditve so pravilne nekatere niso.
In ti dve trditvi pač ne držita:
Da človek (in otroci) MORAJO jesti meso - ne drži.
Da mora uravnotežena prehrana vsebovati meso - ne drži.
Kdor bo to trdil mu bom pa vedno z znanstvenimi argumenti dokazovala napačnost teh trditev. Tudi če boste tako zagovarjanje mojega stališča obsodile kot "agresivno".
Če me boste pa glede objave za predavanja obsojale, žalile in napadale samo zato, ker sem dala povabilo v dve temi.. tudi prav. (predavanje je mimogrede tematsko zelo povezano s to temo, zato sem se odločila objaviti povabilo tudi tu)
Moram pa priznat, da me preseneča vaša "vsejeda" agresivnost in netoleranca. Hkrati mi je pa izredno všeč da se to tako lepo javno vidi. Žal mi je mogoče le, da je moderatorka popucala prejšno temo, kjer je bila vaša agresivnost res lepo vidna in v nebo vpijoča ...
Upam samo, da se tema spet ne bo jalovo razvila v agresivno obsojanje, žaljenje in smetenje, kot se žal nakazuje po gornjih dveh postih.