ojla!
ja, kaj naj rečem...
včeraj sem se potem vlegla na kavč pred tv, na hrbet, ker ga tako najbolj stimuliram, da začne kaj migat, pa je začel le kolcat.
dobbro, vsaj nekaj. kakšno urco za tem, pa se je začel premikat po bušiju kot kakšen starček, če ne bi bila skoncentrirana niti ne bi čutila. potem sem zaspala, spala sem kot sem pač spala- vsak dan slabše
, zjutraj preden sem pa zlezla s postelje, pa je spet kolcal, premikal se ni pa še nič do sedaj... malček me je "pobožal", ampak spet tako, da skorej ni za omenit. srček sem že preverila na as, lepo dela tika taka, tako, da ne vem če ima smisel da bi šla v p
al???? jutri zjutraj imam redni pregled.
sem pa sanjala, da se je mali postavil v pravilno lego... mogoče je to to, in da ima zdaj manj prostora???? bi lahko držala ta teorija?
ker res pa je, da se večkrat primem za trebuh, pa ga malo potipam, da vidim kakšna je "situacija", pa je sem in tja malo trd- ampak se prav čuti del teleščka od baby- ja...
marijaa, škoda, da nimaš kakšnega recepta za dvojčke
moj je bil kar malo razočaran, ko sem povedala da bo samo eden, p mi je obljubil, da se bo va naslednje potrudil, da bosta dva
, ne vem pa kako mu bo to ratalo.
kar se limfne tiče. delajo jo v skoraj vseh masažnih salonih, samo je vprašanje kakšne so te masaže, ker niso povsod dobre in kvalitetne. problem pri limfni masaži je v tem, da lahko sproži splav ali predčasni porod- to pa v primeru če je premočna, ali pa če ni izvedena pravilo. vsekakor pa ima pomen, da se naredi limfna celega telesa, ker se tako doseže tisti pravi učinek, če se dela samo parcijalno, npr. noge, potem to ni več ok. sicer paše, ampak nima pravilnega učinka. res pa je tudi to, da je ceter zbiranja limfe v trebušni votlini in je zelo pomembna limfna masaža tudi na trebuhu, v času nosečnosti pa je to malo bolj težko izvedljivo.
tam kjer sem se jaz učila limfno, so odsvetovali, da se jo izvaja na nosečnicah, ker jaz kot terapevt, nikoli ne vem kakšno nosečnico dobim in je preveč reskantno, da bi se zgodilo kaj nepričakovanega oz nezaželjenega.
limfna drenaža ni tako nedolžna in tudi boli, je pa seeveda odvisno od tega kako zapacani so limfni kanali in vozli in če želim sprostiti kanal al vozel, moram na tistem mestu bolje stimulirat z masažo- to pa tudi v telesu nenoseče ženske podre cel sistem, kaj šele pri nosečnici.
moj predlog je, da si raje privošči refleksno terapijo stopal in istočasno masažo nog, sploh zaradi tega, ker si nekaj časa nazaj imela težave in bi lahko bilo kaj narobe- ni nujno, ampak je možno.
odloči se pa ti sama.