IZVIRNO SPOROČILO: Gwendolen
Brez skrbi punce, nisem samo na besedo verjela patronažni v šoli za starše, ki nam je priporočila čiščenje popka z alkoholom, temveč sem zadevo tudi poguglala in malo raziskala. That's me. O vsem se moram prepričati. Prav tako vse porodnišnice v SLO popek čistijo z alkoholom, razen LJ, ki je začela uporabljati fiziološko. Sem pač raziskovalno-analitični tip človeka in ful preberem preden si ustvarim mnenje.
Gwen lepo si rekla: vsaka po svoje :)
Sploh se mi zdi, da vse mamice zelimo svojim otrokom le NAJBOLJSE in ni nic narobe, ce to pomeni tudi, da delamo drugace. Jaz ponavadi povem drugo mnenje le toliko, da se ga slisi, ne kot kritiko.
Pri sincku recimo nisem uporabljala alkohola, pa se je ravno tako lepo posusil krn in lepo odpadel in se ni nic gnojilo ali kaj takega. Sem bila pa JAZ bolj mirna brez alkohola.
In se toliko, ko bomo imele dojencke bomo itak slisale tisoc in en nasvet, verjetno se tudi tu ne bomo v vsem strinjale in ni s tem nic narobe. Moja dobra prijateljica pocne s svojim otrokom vse skoraj 100% obratno od mene, pa imava obe zdrava, srecna, zadovoljna in pametna otroka. Sicer si tudi poveva zakaj katera pocne stvari na nacin kot jih, ampak tega ne jemljeva kot kritiko, bolj kot izmenjavo mnenj dveh ljubecih in razmisljajocih mamic.
Tudi preden sem imela sina sem mislila, da bom stvari pocela na nek nacin, pa se je z njegovim rojstvom vse moje razmisljanje obrnilo na glavo in sem cisto instiktivno pocela stvari drugace.
Glavno se mi zdi, da smo me mirne, ko se odlocimo za eno stvar in da seveda to ne ogroza

.