moj niti pod razno ne sme počivat...
Lej, mislim pa da vseeno mal pretiravaš, ker dvomim, da kak starš tako reče.
Pri nas smo se tudi prejšnji teden še malo lovili s spanjem. Mali ni spal celo poletje čez dan, ker je bil doma, star bo pa čez 10 dni 4. leta. Spanca čez dan niti ne potrebuje, ker ni zaspan, tečen, ...
Pa sem se v vrtcu dogovorila, da ne rabi spat,
ne da ne sme, razen, če bo sam zaspal, pol pa ni panike. No in naš prvi dan zaspi šele po eni uri, spi malo več kot pol ure, ko pridemo ponj in ga budim ko zmešana. Buditi jih itak začnejo ob pol treh, ker se selijo v drugo igralnico. Tako da v tistem trdnem spancu otroka budit, da ne ve zakaj se gre, je koma, trmast joče... Bi raje videla, da sploh ne bi spal.
No, pa sem povedala oziroma so tudi same videla, da je to problem. Ker ali otrok spi, da se naspi, ali pa ne gre spat. Vzgojiteljica je mojega dragega klicala v službo in mu rekla, da so našli rešitev, da lahko kamot podaljša spanec še pol ure, ker je vedno nekdo v igralnici. Sedaj se mi zdi se v našo igralnico združijo, tako da naš spi, tudi do dvajst čez tri...Važno, da se dobre volje zbudi in da ima kaj od spanca.
Posledično pa sicer doma do cca 22. ure ne more zaspati. Ampak ok, bolje, kot ga tulečega vleči iz vrtca.
Pa smo se vse čisto lepo zmenili in našli rešitev, ki ustreza obema stranema.