IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi
Zlatolaske nismo gledali in tudi ne nameravamo, dokler Nika ne bo izrazila kakšne večje želje po obisku kina. Saj veste, mi v kinu z Niko sploh še nismo bili (najbrž smo edini tak primerek, vsaj med septembrkami 2005).
No, kdo bi verjel?! Danes smo bili prvič v kinu z Niko! Ja, jo imam na sumu, da na skrivaj prebira RR.

Kakor koli že, danes dopoldan na kavici s T. govoriva o tem, da bi bilo fajn, če bi si v kratkem uspela ogledat Kraljev govor, pa Nika pripomni: Kdaj bom pa jaz šla v kino?
In ji seveda rečeva, da če si želi, lahko gremo tudi danes (dan je oblačen, deževen, plani, da se dobimo s Saro in Manco so padli v vodo, ker ima Sara vročino) in Nika je bila za. Pa smo šli. Ob 16:10 gledat Zlatolasko.
Nika je lepo zdržala cel film, enkrat vmes je vprašala, če bo kmalu konec, na začetku je pripomnila, da je zelo glasno vse skupaj. Najbolj ji je bil všeč konjiček Maximus (meni tudi

) ter Zlatolaska. Pravljica je lepa, sinhronizacija je bila meni zelo všeč, čeprav sem ravno o njej slišala nekaj kritik. Zgodba sama bi bila lahko tudi malenkost krajša, določeni deli so po mojem mnenju malce razvlečeni. Zdi se mi tudi, da je zadeva še malce pretežka za naše bučke, da zgodbi težko sledijo. Zadaj za nami in desno od nas sta sedeli večji punčki in ves čas spraševali, kdo je to, kaj je to, tista zadaj, ki je bila nekako Sarinih let (8 - 10) tudi ni znala predvidevati, kam na koncu teče Maximus s Flintom. Jo je namreč mamica izzvala z vprašanjem, če ve, kam zdaj tečeta.
No, naša prva izkušnja obiska kinopredstave je bila pozitivna, sploh ker smo po koncu vzeli še kokice, Nika se je nekajkrat še zavrtela na tistih konjičkih tam, pa eno igračko iz avtomata je izprosila.
Jutri bo naša madam še doma, da si čim bolj pozdravi prehlad. Itak je očitno okužila tudi naju s T., saj oba smrkava in kihava na polno. Jaz sem bila v petek popoldan in zvečer celo tako "zmahana", da sem odpovedala udeležbo na službenem bowlingu. Ampak sem si kljub odsotnosti na koncu delila prvo mesto!

Me je o tem mojem uspehu z sms-om obvestil sodelavec, ki je igral zame oz. namesto mene.

Če je človek dober, je dober. Tudi če ni najbolj v "šejpu".
Lep začetek tedna!