IZVIRNO SPOROČILO: benika
hej, daj mi povej no pravila igre vojna (karte)!
Karte razdeliš v dva enaka kupčka. Potem pa odkrivaš karte eno po eno (najprej eden potem še drugi). Tisti, katerega karta je višja, pobere par. Zmaga tisti z večjim kupčkom kart. Nič posebnega, ampak Beniju je ta igra blazno všeč.
Pa Črnega Petra tud obožuje, sploh če babico premaga
.
Benika, spustila si bistvo vojne - če pride do enaki kart, potem vsak na svojo položi še eno karto, obrnjeno navzdol, da se je ne vidi, na to karto pa spet vsak svojo odprto. Najvišja pobere. Če je slučajno spet izenačeno, se postopek s pokrito karto ponovi. Fora je ravno v tem, ker se včasih ravno v tisti skriti karti skriva pravi zaklad - vsaj jaz po defaultu tja noter dam najvišje karte (as, kralj..), skratka, tiste, ki pobirajo. In potem se na koncu luzer.
Sicer pa - mi ušesne bolečine zdravimo z istim postopkom - Just, natresk. 2ursae, upam, da bodo naravna zdravila učinkovala.
b]Valla, tudi zate dobre želje za ozdravitev. Imaš natanko celih 6 dni časa, da se povrneš v formo.
Mi smo včeraj dopoldne pospravljali, naredila sem vse, kar je bilo planirano - pospravila Nikine cunjice (joj, Benika, koliko robe čaka tvojo Manco!), pripravila kupček garderobe, ki jo vračamo, pa midva sva zamenjala garderobo z zimske na poletno, Tomaž je pospravljanje nadaljeval še popoldan, midve z Niko pa sva šli na obisk v njenemu Naluju. Kakšna sreča!
Danes smo spali do desetih, pojedli zajtrk, Tomaž pere avto, Nika je šla z babi ven s skirojem, jaz pa kao zavijam darilo za svakinjo.

Čez eno uro gremo namreč na piknik v Depalo vas.
Naredite si lepo nedeljo in se tipkljamo spet jutri.